Äänekosken biotuotetehtaan johtaja öisestä tulipalosta: "Henkilökunta hoiti alkusammutuksen ensiluokkaisesti"

Torstain vastaisena yönä Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalla syttynyt tulipalo ei aiheuta taloudellisia vahinkoja, kertoo tehtaanjohtaja Ilkka Poikolainen.

– Tulipalo ei vaikuta tehtaan toimintaan, Poikolainen kommentoi Keskisuomalaiselle torstaiaamuna.

 

Pelastuslaitos sai tiedon rakennuspalosta Sarvelantiellä yöllä hieman kello neljän jälkeen, kun tehtaan henkilökunta oli havainnut palon. Tulipalo oli saanut alkunsa, kun biotuotetehtaan syöttökuljettimen tukkeutumisen vuoksi kuorta oli valunut kaasuttimen kannen päälle, ja kuori oli syttynyt palamaan.

Henkilökunta ilmoitti tehtaanjohtajalle tulipalosta heti sen sytyttyä, ja Poikolainen saapui paikalle ennen kello viittä. Silloin tilanne vaikutti jo olevan hallinnassa.

– Henkilökunta oli hoitanut alkusammutuksen ensiluokkaisesti, Poikolainen kiittää.

Tukkeutumisen taustoja selvitetään

Torstaiaamuna ei vielä ollut tietoa siitä, miksi syöttökuljetin oli päässyt tukkeutumaan.

– Tutkinnassa selvitetään tarkkaan syyt tapahtuneelle. Sen tarkemmin en vielä pysty sanomaan, Poikolainen sanoo.

Pelastuslaitos poistui palopaikalta aamulla kello kuuden jälkeen, mutta tehtaan henkilökunta jatkoi jälkivartiointia pitkälle aamupäivään.

– Tällä hetkellä tilanne on stabiili, ja ympäristöä siivotaan puhtaaksi, Poikolainen kertoi puoli yhdentoista aikaan torstaina.

Maailman suurin markkinahavusellun tuottaja Metsä Fibre valmistaa biotuotteita, bioenergiaa ja sahatavaraa. Vuonna 2018 Metsä Fibren liikevaihto oli 2,5 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 1200 henkilöä. Metsä Fibre on osa Metsä Groupia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .