Tulevaisuuden keskusta piirtyy kaavaan: "Master plan ei ollutkaan niin ufo juttu"

Äänekosken uudistuvan ydinkeskustan ensimmäinen asemakaavaluonnos on valmis lähempään tarkasteluun ja valmisteluvaiheen kuulemiseen.

– Kaava noudattaa hyvin pitkälti Master plan -suunnitelmaa. Se ei ollutkaan niin ufo juttu kuin kuviteltiin, Äänekosken kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen toteaa.

Tulevaisuudessa monitoimitori on sijoittumassa ydinkeskustan Master plan -suunnitelman mukaan nykyisen Keskusaukion jatkeeksi, osittain nykyisen Niskanen Oy:n ja Valintatalon päälle. Torin alle on sijoitettu pysäköintitiloja.

Torin ympärille, Kautonkadun reunaan on piirretty nelikerroksista asuin-, liike ja toimistorakentamista. Torin ja Työskintien väliin sijoittuisi 8-kerroksinen pistetalo.

Kaavaluonnoksessa nykyinen virastotalo on sijoillaan. Itäsiipeä, jossa tällä hetkellä on Kela, voi korottaa kolmikerroksiseksi. Toisaalta Työskintien puoleinen "putkasiipi" on kaavassa purettu. Rakennukseen voi sijoittaa kaavamerkinnän turvin esimerkiksi palveluasuntoja.

Työskintien varteen on suunniteltu Arttekon Oy:n ja kaupungin tonteille kolme viisikerroksista pistetaloa. Viisikerrroksien talo sijoittuisi myös entisen seurakuntatalon tontille.

Tonttien ahtauden vuoksi maankäyttö edellyttää yhteisjärjestelyjä piha- ja oleskelualueiden toteuttamisessa. Myös pysäköinnin järjestäminen tietää haasteita.

Alustavan luonnostelun mukaan kaava-alueelle sijoittuisi noin 200 asuntoa. Maata alueella omistavat kaupungin ohella Arttekon Oy sekä T.A.Niskanen Oy.

Äänekosken kaupunginhallitus pureskelee kaavaa maanantain kokouksessaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .