Äänekoski lupaa vauvarahaa, tonttialen ja siistimpää ympäristöä

Äänekoski virittää parempaa arkea vuoden alussa käynnistyvän etukampanjan voimin.

Äänekoski panostaa asukkaidensa viihtyvyyteen Hyvä arki asukkaalle -kampanjalla ja pyrkii siinä sivussa houkuttelemaan myös uusia asukkaita. Kaupunginjohtaja Matti Tuonosen kätilöimä, mutta kaupunginhallituksen ja virkamiesjohdon kasvattama kampanja käynnistyy ensi vuoden alussa.

– Asuinympäristön viihtyvyys, hyvinvoinnin tukeminen ja erilaisten asumistarpeiden huomiointi ja mahdollistaminen ovat niitä peruspilareita, joiden kautta kaupungin elinvoimaisuus ja hyvä arki muodostuvat. Kun vielä pyritään toimimaan yhdessä ja yhteishenkeä nostattaen, niin siinä on jo hyvä alku, Tuononen toteaa.

Kampanja on suunnattu eritoten lapsiperheille, lapsille ja nuorille. Tuononen korostaa, että pienet muutokset voivat yksittäisen ihmisen tai perheen tasolla tuntua hyvinkin merkittäviltä kaupungin isojen uudistusten rinnalla.

Läppärit lukiolaisille

Heti ensi vuoden alusta äänekoskelaiset vastasyntyneet saavat ensimmäisellä neuvolakäynnillä pienen lahjan ja 100 euron suuruisen vauvarahan paikallisiin yrityksiin.

Seniorikortin rinnalle tulee alle 15-vuotiaille suunnattu 70 euron juniorikortti, jolla pääsee kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleille (huoltajan seurassa).

Ensi syksyllä lukion tai kaksoistutkinnon aloittavat saavat lukioajalleen maksutta käyttöönsä kannettavan tietokoneen. Lisäksi muualla opiskeleville, mutta Äänekoskella kirjoilla oleville on edelleen käytössä 350 euron opiskelustipendi.

Kaupunki kuntoon -operaatiolla kohennetaan kaupungin yleisilmettä ja viihtyisyyttä. Tavoitteena on panostaa aiempaa enemmän viheralueiden siistimiseen, katujen kunnossapitoon ja yhteistyön tiivistämiseen eri toimijoiden, kuten ELY-keskuksen kanssa. Myös kaupunkilaisia aiotaan osallistaa aiempaa enemmän ympäristön ja viihtyvyyden parantamiseen yhteisillä siisteystapahtumilla ja talkoilla.

Osansa saavat myös uudet liikenneympyrät, jotka aiotaan tulevien vuosien aikana koristella taideteoksin, kukkaistutuksin ja valaistuksin.

Muuttopaketti tulokkaille  

Omakotiasumiseen kaupunki panostaa laskemalla puoleksi vuodeksi kaupungin kaikkien rakentamattomien ja myynnissä olevien tonttien hintaa puoleen vuoden alusta alkaen. Alennuksen saamisen edellytyksenä on, että tonttia koskeva kauppakirja allekirjoitetaan ja omistusoikeus siirtyy ostajalle 1.1.–30.6.2018 välisenä aikana. Alennus myönnetään vain kerran kullekin ostajalle.

Esimerkiksi Suolahden Lehtorinteeltä saa rantatontin kampanjan aikana 22 500 eurolla tai Äänekosken Mörtistä kuivanmaantontin halvimmillaan reilulla 6 000 eurolla.

Asumisen tueksi luodaan asunto-ohjelma, jotta kaupunkiin saataisiin monimuotoisempaa asumista vuokra- ja omistusasumisen lisäksi. Sosiaaliset- ja turvallisuusaspektit huomioidaan yhdistelemällä opiskelija-, vanhus- ja perheasumista.

Uutuutena uudet äänekoskelaiset saavat muuttopaketin, joka sisältää paitsi tietoja kaupungista myös rahallisia etuja. Esimerkiksi Äänekoskelle muuttavien perheiden lasten harrastuksia tuetaan 50 euron arvoisella lahjakortilla, jonka voi käyttää esimerkiksi paikallisen urheiluseuran, järjestön tai yhdistyksen vuosimaksuun. Lisäksi uudet tulokkaat saavat kaksi kertalippua kaupungin uimahalleihin sekä kaksi lippua kaupungin museoihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .