Äänipommi räjähti ministeri Virolaisen vieraillessa palestiinalaiskoulussa

Ministeri on Lähi-idässä tutustumassa alueen humanitaariseen tilanteeseen.

Palestiinalaiskoululaisia vastaan kohdistettu äänipommi räjähti ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen (kok.) vieraillessa paikallisessa koulussa Nablusissa, Länsirannalla. Ministerin erityisavustajan Juha Kirstilän mukaan delegaatio oli koulun kirjastossa kuuntelemassa oppilaiden ja opettajien esitelmiä siitä, millaista koulunkäynti voi olla miehitetyllä Länsirannalla.

Paikan päällä ollut Kirkon ulkomaanavun hallinnoiman Eappi-ohjelman ihmisoikeustarkkailija Emmi Kemppainen kertoo STT:lle, että delegaation vierailun aikana oppilaat olivat tekemässä kokeita. Kun viimeiset koululaiset olivat lähtemässä koulusta, Israelin sotilaat heittivät äänipommin oppilaita kohti, Kemppainen kertoo. Äänipommi on omenan kokoinen räjähde, joka ei aiheuta fyysistä vahinkoa, mutta sen kova ääni on pommin kaltainen.

Kemppaisen mukaan äänipommit ovat palestiinalaisten oppilaiden tavallista koulupäivää.

– Tämä on hyvin erilainen koulunkäyntimaailma kuin Suomessa, Kemppainen kommentoi.

Edistämässä Israelin ja Suomen kauppaa

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Virolainen on matkustanut Israeliin, Palestiinalaisalueille ja Jordaniaan "tutustumaan alueen humanitaariseen tilanteeseen sekä vahvistamaan Suomen kauppasuhteita ja kahdenvälistä yhteistyötä". 

Israelissa ministerin tarkoitus on edistää Suomen ja Israelin kaupallista yhteistyötä. Israel on Suomen kolmanneksi suurin kauppakumppani Lähi-idässä.

Matkallaan ministeri Virolaisen on tarkoitus viedä viesti Suomen tuesta kahden valtion ratkaisulle ja Palestiinan valtionrakennukselle.

Äänipommi ei vaikuttanut ministerin vierailun ohjelmaan. Päivän ohjelma jatkui palestiinalaisten finanssi- ja opetusministerien tapaamisella, erityisavustaja Kirstilä kertoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Uusimmat

Kotimaa

Asiantuntijat peräävät tiedustelun valvontaan riittäviä voimavaroja sekä osaamista

KRP: Kansainvälisesti etsitty lapsen hyväksikäytöstä epäilty otettu kiinni Helsingissä

Kennelliitto palkitsee 18 sankarikoiraa ihmisen pelastamisesta, joukossa jyväskyläläinen isovillakoira Turre – lue koirien sankaritarinat

Stoori-bloggaaja: "Pudotin viisiviikkoisen vauvani lattialle ja aiheutin hänelle kallonmurtuman" – äiti haluaa kokemuksellaan auttaa samankokeneita vanhempia

Sairaalanmäeltä on vaikea löytää suuhunpantavaa lakkopäivinä – Keski-Suomen keskussairaala järjestää korvaavan välipalan, jotta "kukaan ei kupsahtaisi"

JHL:n ensi viikon lakko kohdistuu vain osaan kunnista – moni kaupunki suosittelee lapsille omia eväitä

Ruokapankilla huutava pula lahjoituksista Jyväskylässä – perjantaina lahjoituskassit jäävät jakamatta

Korpilahden uudessa päiväkodissa riittää tohinaa aamuviidestä myöhäiltaan – valitusrumba viivästytti 1,5 vuotta

Vainottu Ylen toimittaja: Minut saatiin pois pelistä hyvin pitkäksi aikaa

S-Pankin mobiilipalveluissa edelleen häiriö, verkkopankki ja pankkikortit saatu toimimaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.