Äidin pysäyttävä kirjoitus leviää netissä: "Olen tyrmistynyt, vanhemmat – puhukaa lapsillenne"

Ähtäriläinen äiti varoittaa Facebookissa nuorten keskuudessa leviävästä villityksestä, jonka kanssa oli lähellä käydä todela huonosti. Äiti kertoo, kuinka perheen 10-vuotias poika oli kuullut hauskoista "kotipommeista" – ja tätä kokeillessa paloi koko piharakennus.

– Uteliaisuus on joskus vaarallista, poika oli kuullu koulussa miten tehää "hauska" kotiposaus. Isommat klopit kertonu. Pulloon vaa vähä kotoo löytyvii aineita ja pum, äiti kirjoittaa.

Hän kertoo kiittävänsä sitä, ettei keneenkään sattunut "kotipommin" räjähdettyä. Sen sijaan tuli levisi salamannopeasti ja pihassa varastokäytössä ollut 200-neliöinen vanha navettarakennus tuhoutui palossa täysin tämän viikon tiistaina.

– Kuulin nyt lapsiltani että nämä "kotipommit" on nyt in. Ei vain 10vee ..vaan tokaluokkalaine tyttöniki kuullut näistä. Olen tyrmistynyt. Vanhemmat - puhukaa lapsillenne", nainen kirjoittaa Facebookissa.

Pelastuslaitoksen mukaan tuli tuhosi kodin irtainta tavaraa. Rakennuksessa oli myös kaksi autoa, joista toisen talon väki sai vedettyä pois. Pohjanmaan pelastuslaitoksen palomestari Antti-Jussi Isotalo sanoo, että leviämisvaaraa palosta ei ollut eikä henkilövahinkoja sattunut.

Komisario Jari-Matti Marttala vahvistaa, että poliisi epäilee palon saaneen alkunsa lapsen rakentamasta räjähteestä. Hän kuitenkin korostaa, että kyseessä on poliisille uusi ilmiö.

Ähtäriläinen äiti alleviivaa, että vihainen hän ei ole.

– Minä oon huojentunu et mun laps on elossa. Jaan tämän koska oikeesti oli lähellä ettei nii olis. Tosi..tosi lähellä.

– Hauska posaus voi viedä jonkun lapsen hengen! Me oltiin onnekkaita, äiti kirjoittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .