Ähtärissä odotetaan tutkintapyynnön ja THL-kyselyn tuloksia – koulutyötä tehdään osin väistötiloissa

Ähtärin koulujen sisäilmaongelmat kärjistyivät viime keväänä niin, että Pohjanmaan poliisille toimitettiin niistä tutkintapyyntö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL teki 3.–6.-luokkalaisten keskuudessa sisäilmakyselyn.

Sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho sanoo kaupungin olevan kuulolla kummankin asian suhteen ja odottavan etenkin THL:n postia. Sen enempää tutkintapyynnöstä kuin oppilaskyselystäkään ei ole kantautunut mitään tietoja, mutta koulutyö on hänen mukaansa käynnistetty sekä opettajien että oppilaiden tarpeet huomioon ottaen.

– Pari luokkaa Otsonkoulusta eli alakoulusta on väistötiloissa rivitalossa koulun vieressä. Yhteiskoululta yksi yläkoulun aineenopettaja työskentelee kaupungintalolla valtuustosalissa, ja ryhmät käyvät siellä. Ratkaisut näyttävät toimivan, Kuoppa-aho linjaa.

– Kesäaikana kouluilla tehtiin normaalit kiinteistöjen kunnossapitoon liittyvät tarkastukset. Varsinaiset ilmastointiremontit – miljoonainvestoinnit – tehtiin sekä Otsonkoulussa että yläkoulu-lukiossa vuonna 2016. Sen jälkeen tilanne parani selvästi, mutta jostain syystä joillekin jäi edelleen oireita.

Kuoppa-aho odottaa THL:n tekemän kyselyn tuloksien saapuvan lähiviikkoina. Kaupunki luottaa laitoksen asiantuntemukseen ja toivoo siltä suunnalta saatavan evästyksiä jatkotoimiin.

Oppilaita on Otsonkoulussa lähes 300, yläkoulussa hieman alle 200 ja lukiossa yli 100.

Tutkinnanjohtaja, komisario Mirja Lahti Pohjanmaan poliisista Alavudelta vahvistaa, että poliisi on kirjannut Ähtärin alakoulun sisäilmatilanteesta esitutkintalain mukaisen ilmoituksen sen selvittämiseksi, onko syytä käynnistää rikostutkinta.

Ilmoituksen on tehnyt yksi henkilö, mutta sen liitteenä on lista, jossa on noin 60 nimeä.

Lahden mukaan tutkinta on kesken, eikä hänellä vielä ole tietoa siitä, milloin tutkija ratkaisee, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .