Äiti kavalsi alaikäisen lapsensa yli 70 000 euron perintörahat

Alaikäisen lapsensa tilin tyhjentänyt äiti syyllistyi teollaan törkeään kavallukseen Jyväskylässä. Koska äiti toimi myös lapsen edunvalvojana, tuli tuomio lisäksi luottamusaseman väärinkäytöstä. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaalle naiselle ehdollista vankeutta vuoden ja kaksi kuukautta. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan lapselleen liki 72 000 euroa.

Korvausvastuussa 10 000 euron osalta on myös naisen entinen puoliso, jonka oikeus katsoi syyllistyneen rahanpesuun vastaanottamalla summan lainaksi tietäen, että se on otettu alaikäisen lapsen tililtä.

Rikokset tapahtuivat 2012–2013 Jyväskylässä. Alaikäisen lapsen tilille oli maksettu 2012 varoja isänsä kuolinpesästä sekä ryhmähenkivakuutuksesta. Pian sen jälkeen, kun rahat olivat tulleet lapsen tilille, alkoi hänen äitinsä niitä käyttää tekemällä käteisnostoja, tilisiirtoja omalle tililleen sekä lainaamalla entiselle puolisolleen. Tilin loppusaldoksi jäi vajaat 800 euroa.

Äiti tunnusti käyttäneensä varoja omiin tarpeisiinsa 30 000 euron edestä ja lainanneensa 10 000 euron ex-miehelleen. 30 000 euroa hän väitti käyttäneensä lapsensa tarpeisiin, mutta oikeus piti väitettä epäuskottavana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .