Äitienpäivä ruuhkautti postin – Kaikki pakettiautomaatit otettiin pois käytöstä

Kaikki Postin 500 pakettiautomaattia otettiin pois käytöstä keskiviikkona kello 17 alkaen. Postin pakettipalveluiden johtaja Juha Tiittanen kertoo, että syynä oli järjestelmän ylikuormitus.

– Nyt on äitienpäivä ja kevätsesonki, jolloin ihmiset tilaavat paljon tavaraa, Tiittanen tarkentaa.

Hänen mukaansa pakettiautomaattien sisäinen järjestelmä alkoi oireilla jo tiistai-iltana. Varsinainen häiriö havaittiin keskiviikkoaamuna, ja kello 17 tehtiin päätös, että koko pakettiverkko ajetaan alas.

– Häiriö oli sen verran paha, että vian selvittämiseksi jouduimme ottamaan koko verkon alas. Siellä oli ylikuormitusongelma järjestelmän yhdessä datakomponentissa, Tiittanen kuvailee.

Järjestelmän tekninen vika saatiin korjattua keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Postin tiedotuksesta kerrottiin Keskisuomalaiselle kello 16, että kaikki 500 automaattia on saatu taas toimintakuntoon.

– Kaikki ajoissa lähetetyt paketit ehtivät vastaanottajilleen perjantain ja viikonlopun aikana, Ulla Parviainen Postin viestinnästä kertoo.

– Jokaisen automaatin toiminta pitää käydä varmistamassa manuaalisesti. Kuriirit ovat tehneet sitä työtä tänään, Tiittanen kertoo.

Postin mukaan häiriö aiheuttaa noin vuorokauden pituisen viiveen pakettiautomaattitoimituksiin. Häiriö ei ole vaikuttanut Postin muihin palveluihin.

Tiittanen uskoo, että äitienpäivälahjat ehtivät ajoissa perille. Iso osa automaateista sijaitsee paikoissa, jotka ovat auki myös lauantaisin.

Nettikaupan kasvu kuormittaa

Juha Tiittasen mukaan nettikaupan kasvu on osasyynä tämänkertaiseen ylikuormitukseen.

– Meillä on ollut koko kevään erittäin hyvät volyymit, viime vuoden viimeisellä neljänneksellä alkoi piristyä oikein kunnolla. Kuluttajat käyttävät enemmän rahaa verkossa, ja se näkyy heti suurempina pakettimäärinä.

Tiittasen mukaan pakettiautomaattien verkko kasvaa koko ajan. Viimeisimmät automaatit on otettu käyttöön tammikuussa.

– Olemme tehneet aikamoisia kuormituskykytestauksia, mutta järjestelmään oli jäänyt heikko komponentti. Järjestelmää testataan seuraavat pari viikkoa varmasti erityisen ahkerasti, Tiittanen kertoo.

Hänen mukaansa Posti lisää testausten perusteella tarvittaessa järjestelmän suorituskykyä, ettei vastaava pääse toistumaan esimerkiksi joulusesongin aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Äitienpäivä kaatoi koko järjestelmän – Kaikki pakettiautomaatit toimivat taas

Postin pakettiautomaatit jumittuivat koko maassa – Noin viidesosa toimii tällä hetkellä

Uusimmat

Kotimaa

Lännen Media: Iltakoulussa keskusteltiin al-Holin orvoista eikä linjattu, keitä olisi tarkoitus kotiuttaa

Yön uutiskooste: Lähes koko maassa sadetta ja lämpötilat nollassa, Uhmaikäistä ei saa jättää yksin suuttumuksensa kanssa

Poliisi ei ehdi joka paikkaan yhtä nopeasti, toimintavalmiusajoissa on isoja eroja Keski-Suomessa – katso kuntakohtainen vertailu

Kinnulassa poliisia joutuu odottamaan yli 48 minuuttia – "Tuntuu siltä, että poliisi soitetaan vasta äärimmäisen hädän tullen"

Onko tässä ratkaisu pienten lasten verkossa roikkumiseen? – Kello-puhelinten suosio yllätti kaupankin

Muuramen kiuasmiljonäärin luvattomasta jättilaiturista syttyi riita Ristiinassa – syyttää vesialueen omistajaa ahneudesta

Lahdessa sukeltajat etsivät öisestä lammesta miestä, joka oli aikaisemmin ilmoittanut veteen vajonneesta koirasta

Lähes koko maassa voi odottaa jonkinlaista sadetta ja lämpötilat pyörivät nollassa

Takaisinperinnät tulevat usein yllätyksenä – "Tuki voidaan periä takaisin enintään 20 vuoden kuluessa hankkeen päättymisestä"

Uhmaikäisen vanhempi, hengitä syvään – tunteet tarttuvat puolin ja toisin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.