Älä mene tähän – Näin lehdet yrittivät huijata sinua

Yleensä hyvinkin luotettavana pidetty kotimainen media on aprillipäivän kunniaksi kehitellyt perättömiä uutisia niin sanotusti luvan kanssa. Tilaisuus hyödynnettiin monessa toimituksessa.

Hufvudstadsbladet esimerkiksi oli onkinut tietoonsa, että Helsingin Töölönlahti aiotaan muuttaa ympärivuotiseen lainelautailuun sopivaksi muun muassa Teknillisen yliopiston kehittelemän aaltokoneen ja valtavan läpinäkyvän kupolin avulla.

Maaseudun Tulevaisuus puolestaan kertoi, että Puijon torniin Kuopiossa suunnitellaan Suomen suurinta karusellilypsyasemaa. Torniin rakennetaan lehden tietojen mukaan tilat sadalle lypsävälle. Maamerkin liike-energia on tarkoitus hyödyntää lannan levityksessä.

Aamulehdessä kerrottiin Suomessa kehitetyistä talvivihanneksista, jotka tuottavat runsasta satoa hangen allakin. Savon Sanomat uutisoi uudesta direktiivistä, joka määrää keräämään kaupungilta talven jäljiltä paljastuvat koirankakat. Kuopiossa direktiivi oli määrä panna täytäntöön vapaaehtoisvoimin kansalaistalkoilla.

Vieremään tulee ruuhkamaksu

Savon Sanomat kertoo, että Vieremän kunnassa otetaan käyttöön ruuhkamaksut. Ruuhkamaksualueen läpi autoilevan pitää vastaisuudessa maksaa kahden euron perusmaksu ja lisäksi kolmen euron lisämaksu.

Oulussa ilmestyvä Kaleva kertoi alkavansa julkaista kolmossivullaan päivittäin kuvia vähäpukeisista ihmisistä parhaita brittiperinteitä seuraillen. Tasa-arvon nimissä molemmat sukupuolet pääsevät lehdessä esiin vuoropäivinä.

Perinteikäs Hämeen Sanomat siirtyi aprillipäivänä tabloid-kokoon. Lukijoille annettiin tehtäväksi mitata viivoittimella uusiutuneen lehden ulkoisen mitat ja raportoida mahdollisista poikkeavuuksista lehden nettisivuille.

Turun Sanomat kertoo, että unien tallentamisesta ja niiden kaupallisista sovelluksista on syntymässä tekijänoikeudellinen kiista. Unien tallennuspalvelu kiinnostaa viihdeteollisuutta ja etenkin aikuisviihdealaa.

Satakunnan Kansa puolestaan kehotti vetämään vessan tasan aamuyhdeksältä. Tarkoitus olis selvittää putkirakenteiden korjaustarpeita.

Poliisi pestasi lokit tarkkailemaan

Poliisin Facebook-sivulla kerrotaan, että tänään vapautetaan 250 poliisilokkia (polokki) turvaamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta pääkaupunkiseudulla. Peruspolokit on varustettu videokameralla ja Virve-puhelimella. Ne erottaa valepolokeista poliisin miekkatunnuksien avulla. Lisäksi on olemassa vaativien tilanteiden poliisilokkeja (vatipolokkeja) ja salapoliisilokkeja (salapolokkeja).

Ilmatieteen laitos säpsäytti virallisella Twitter-tilillään, kun se julkaisi juhannusaaton sääennusteen. Se lupaa keskikesän juhlaan suunnilleen nollakeliä, räntäsadetta sekä yöpakkasta.

Toisen hätkäyttävän uutisen välitti aamulla Veikkaus, joka kertoo tiedotteessaan, että kiekkoleijonilta jäävät Tshekin MM-kisat väliin. Syyksi mainitaan veikkausvoittovarojen jäädyttäminen.

Akava puolestaan ilmoitti, että se vaatiin palkansaajan jätevesimaksun työnantajan maksettavaksi. Järjestö nimeää sen yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista mahdollisesti jatkettavassa työllisyys- ja kasvusopimuksessa..