Ärhäkkä ukkoskuuro pyyhkäisi Jyväskylän yli – vesi tulvi kaduilla ja kauppakeskus Sepässä

Otitko uutiskuvan? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 0505725731.

Muutamien päivien mittaisen lämpimän jakson Keski-Suomessa päättänyt ukkosmyräkkä pyyhkäisi Jyväskylän yli keskiviikkona iltapäivällä. Kaupungin keskustassa ukkoskuuro rivautti maahan kaatamalla vettä, mikä aiheutti pienimuotoisia katutulvia eri puolille kaupunkia.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan henkilövahinkoja ei ole tiedossa, mutta vettä on valunut sisätiloihin useissa rakennuksissa.

Pelastuslaitoksella tehtäviä oli toista kymmentä kello 14:n ja 15:n välillä. Näistä valtaosa oli taajamatulvien aiheuttamia vahingontorjuntoja.

Pelastuslaitos sai kello 14.24 suuren vahingontorjuntatehtävän kauppakeskus Seppään. Ainakaan Prisman toimintaan hälytys ei vaikuttanut eikä ostoksia tehneitä tarvinnut pyytää poistumaan rakennuksesta. Sepästä suurin osa yksiköistä oli poistunut kello 15:een mennessä.

Myräkän ensimmäinen hälytys tuli pelastuslaitokselle Jyväskylän yliopistolta kello 14.20. Tämän jälkeen kaupunkitulvista tehtiin ilmoitus Hannikaisenkadulta, Vesangantieltä, Ahjokadulta, Vasarakadulta, Kauppakadulta, Runkotieltä ja Lohikoskelta Yläpaula-kadulta sekä Vaajakosken Kirkkotieltä.

Lisäksi pelastuslaitos sai ilmoituksen Ilmoniemenpolulta maastopalosta.

Ukkoskuuro pyyhkäisi Jyväskylän yli keskiviikkona iltapäivällä. Ukkoskuuroja on esiintynyt myös muualla Suomessa. Kuva: Kuvakaappaus Muuramen ukkostutkasta, zalama.net
 

Keski-Suomessa sekä muualla lähialueilla on liikkunut keskiviikkona useita ukkoskuuroja. Jyväskylän ylittänyt ukkosrintama siirtyi kello 15:n aikaan idemmäksi kohti Mikkeliä.

Otitko uutiskuvan? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 0505725731.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtatie 24 suljettu liikenteeltä Asikkalassa – soutuvenetehtaan tulipalosta savua tielle

Luulitko, että terveyskeskuksen tai hammashoitolan soittopalvelu on rikki? Syy saattoi olla malttamattomuudessasi

Finnair: Helsinki-Vantaan kentällä matkatavaraa voi jäädä jälkeen teknisen vian vuoksi

Hovioikeus on tuominnut Jari Aarnion 10 vuodeksi vankilaan huumetynnyreiden järjestelystä Suomeen – määrättiin vangittavaksi heti

"Ellun" lauantairistelyt alkavat vasta viikon päästä lauantaina – Keuruun kaupungin tiedotteessa oli virheellistä tietoa

Terveydenhuolto on ollut kyberhyökkäysten kohteena globaalisti jo vuosia – iskut havaittu jopa pari vuotta myöhässä

Kolme viidestä suomalaisesta: Sähköpotkulaudat vaikeuttavat liikenteen ennakointia

Uutissuomalainen: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt SDP:n eduskuntavaaliehdokas vetosi hallinto-oikeuteen, vaatii äänten uudelleenlaskua

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.