Ärhäkkä ukkoskuuro pyyhkäisi Jyväskylän yli – vesi tulvi kaduilla ja kauppakeskus Sepässä

Otitko uutiskuvan? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 0505725731.

Muutamien päivien mittaisen lämpimän jakson Keski-Suomessa päättänyt ukkosmyräkkä pyyhkäisi Jyväskylän yli keskiviikkona iltapäivällä. Kaupungin keskustassa ukkoskuuro rivautti maahan kaatamalla vettä, mikä aiheutti pienimuotoisia katutulvia eri puolille kaupunkia.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan henkilövahinkoja ei ole tiedossa, mutta vettä on valunut sisätiloihin useissa rakennuksissa.

Pelastuslaitoksella tehtäviä oli toista kymmentä kello 14:n ja 15:n välillä. Näistä valtaosa oli taajamatulvien aiheuttamia vahingontorjuntoja.

Pelastuslaitos sai kello 14.24 suuren vahingontorjuntatehtävän kauppakeskus Seppään. Ainakaan Prisman toimintaan hälytys ei vaikuttanut eikä ostoksia tehneitä tarvinnut pyytää poistumaan rakennuksesta. Sepästä suurin osa yksiköistä oli poistunut kello 15:een mennessä.

Myräkän ensimmäinen hälytys tuli pelastuslaitokselle Jyväskylän yliopistolta kello 14.20. Tämän jälkeen kaupunkitulvista tehtiin ilmoitus Hannikaisenkadulta, Vesangantieltä, Ahjokadulta, Vasarakadulta, Kauppakadulta, Runkotieltä ja Lohikoskelta Yläpaula-kadulta sekä Vaajakosken Kirkkotieltä.

Lisäksi pelastuslaitos sai ilmoituksen Ilmoniemenpolulta maastopalosta.

Ukkoskuuro pyyhkäisi Jyväskylän yli keskiviikkona iltapäivällä. Ukkoskuuroja on esiintynyt myös muualla Suomessa. Kuva: Kuvakaappaus Muuramen ukkostutkasta, zalama.net
 

Keski-Suomessa sekä muualla lähialueilla on liikkunut keskiviikkona useita ukkoskuuroja. Jyväskylän ylittänyt ukkosrintama siirtyi kello 15:n aikaan idemmäksi kohti Mikkeliä.

Otitko uutiskuvan? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 0505725731.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.