Äyräpään palkinto lastentautien professorille

Duodecimin mukaan palkitun elämäntyö lasten ja nuorten diabeteksen ehkäisemisessä on ollut merkittävä.

Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt Matti Äyräpään palkinnon Helsingin yliopiston lastentautien professorille Mikael Knipille. Knip on yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa selvittänyt lapsuusiän diabeteksen syntyyn vaikuttavia tekijöitä.

– Professori Mikael Knip on koko uransa pyrkinyt yhteen erittäin tärkeään tavoitteeseen: lapsuusiän diabeteksen syntytapojen selvittämiseen ja ehkäisykeinojen löytämiseen, toteaa Duodecim-seuran hallituksen puheenjohtaja, professori Markku Savolainen.

– Hän on tunnistanut väestössämme esiintyvän tärkeän ja vaikean haasteen ja lähestynyt sen ratkaisua johdonmukaisen ja pitkäjänteisen tieteellisen työn kautta.

Duodecimin mukaan Knipin elämäntyö lasten ja nuorten diabeteksen ehkäisemisessä on ollut merkittävä. Hän on toteuttanut ja johtanut useita laajoja kansallisia ja kansainvälisiä tutkimushankkeita lasten ja nuorten diabeteksesta.

Knipille on myönnetty tutkimustyöstään lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, kuten Tarton yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtorin arvonimi, Johnny Ludvigsson -tiedepalkinto tunnustuksena pitkäaikaisesta ja tuloksellisesta lapsuusiän diabeteksen tutkimuksesta sekä Maud Kuistilan palkinto lääketieteen tutkijoiden ansioituneesta kouluttamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.