37-vuotias mies ahdisteli, kosketteli ja lähenteli 13-vuotiasta tyttöä – väitti luulleensa täysi-ikäiseksi

Itseään 21 vuotta nuoremman teinitytön kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä ollut 37-vuotias jyväskyläläismies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehelle vankeutta vuoden ja kahdeksan kuukautta. Ohessa suoritettavaksi määrättiin 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Mies määrättiin korvaamaan tytölle 3 500 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä sekä maksamaan tämän runsaan 2 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Tuomittu tapasi tekoaikaan 13–14-vuotiasta tyttöä 1,5 vuoden ajan 2013–2015 Jyväskylässä metsässä ja rannalla. Osapuolet tapasivat kymmeniä kertoja. Sen lisäksi, että mies kosketteli tyttöä, sai hän tytön koskettelemaan itseään. Myös sukupuoliyhteyttä oli yritetty siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mies myönsi tapaamiset, mutta kertoi uskoneensa tytön olleen kertomansa mukaisesti 18-vuotias. Puolustus vetosi oikeudessa myös miehen alentuneeseen kehitystasoon ja hänellä todettuihin hahmottamisvaikeuksiin, joiden oikeus katsoi osoittavan jossain määrin syyllisyyden tavanomaista alhaisempaa astetta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .