14-vuotias poika oli menettää silmänsä Himoksella – koiranhihna teki hurjan näköiset jäljet

14-vuotias laskettelijapoika oli vaarassa jopa menettää näkönsä onnettomuudessa Jämsän Himoksella sunnuntaina. Poika laski Murrin rinnettä alas, ja rinteen alaosassa laskettelualueella päin koiran fleksi-kelataluttimen lankaa. Fleksin toisessa päässä oli koira naisen sylissä ja toisessa pariskunnan mies. Niinpä kapea naru oli melko korkealla, ja arvioiden mukaan sillä oli pituutta noin 15 metriä.

Pojan äiti Piritta Pasuri on järkyttynyt siitä, että koiraansa ulkoiluttanut pariskunta ei pysähtynyt katsomaan, miten kaatuneelle pojalle kävi.

– He jatkoivat matkaansa ensin syytettyään poikaani siitä, että tämä ajoi päin fleksiä. Eikö jokaisen velvollisuuksiin kuulu jäädä auttamaan, Pasuri kysyy.

Onnettomuudessa oli ainekset paljon pahempaan, kuin millä poika lopulta selvisi. Hän joutui kuitenkin Himoksen ensiavusta ensin Mäntän terveysasemalle ja sieltä lähetteellä Tampereelle TAYSiin.

– Pojan silmän sarveiskalvo oli naarmuilla ja rullaantunut alaluomelle. Lääkäri totesi, että tässä oli onni onnettomuudessa, ja paljon pahemminkin olisi voinut käydä. Ja onneksi flexi ei osunut kaulan kohdalle, Pasuri huokaan.

Nailonisen, ohuen fleksilangan jälki on rujoa. Pojalta aukesi nenänvarsi ja lanka viilsi siis myös toista silmää. Myös kypärästä ja suojalaseista lanka viilsi palan.

– Pojalla oli kyllä suojalasit, mutta koska hän oli juuri lopettelemassa laskuaan, hän nosti laskettelulasit pois nähdäkseen paremmin, Pasuri kertoo huonosta tuuristakin.

Pojan arvion mukaan hänellä oli vauhtia kuitenkin vielä 10–15 kilometriä tunnissa. Poika on tottunut laskettelija, jolla on kausikortti Himokseenkin jo toista vuotta.

– Niinpä Himos tarjoutui päivälipun sijasta hankkimaan pojalle uuden kypärän ja uudet laskettelulasit. Himoksella hoidettiin koko tapaus muutenkin kaikin puolin asiallisesti ja hyvin, Pasuri kiittää.

Lääkärin arvion mukaan silmä paranee ajan mittaan itsekseen, mutta punoittaa vielä pitkään. Maanantaina silmän ympärys oli alkanut myös jo tummua mustelmille.

– Lääkäriin pitää mennä heti, jos silmä alkaa sokeutua tai siihen tulee kovaa kipua, Pasuri kertoo.

Hoitomatkat Mänttään ja Tampereelle sekä lääkärikäynnit tuottavat myös kustannuksia, joista onnettomuuden aiheuttanut pariskunta saattaisi olla vastuussa – mutta koska poliisi ei tutki asiaa, tätä ei voi tietää.

– Soitimme Jämsän poliisille, mutta sieltä sanottiin ettei mitään ole tehtävissä, kun ei tiedetä keitä koiranulkoiluttajat olivat, Pasuri kertoo hieman ihmeissään.

Hänelle korvauksia tärkeämpää olisi kuitenkin se, että pariskunta ottaisi reilusti yhteyttä ja esittäisi edes anteeksipyynnön.

– Koirakin saattoi onnettomuudessa loukkaantua, mutta kyllä silti mielestäni olis pitänyt jäädä katsomaan, kuinka pahasti laskettelija ehkä loukkaantui ja auttaa häntä, Pasuri pohtii.

Häntä harmittaa myös se, että onnettomuuspaikalla olleiden kahden naisen yhteystietoja ei tullut paniikissa otettua ylös.

– Sen verran kuulimme, että miehellä oli punainen laskettelukypärä ja naisella oli vaaleat hiukset. Koira oli puolta matalampi kuin länsiylämaanterrieri, lyhytkarvainen, ruskea ja tupsut korvissa, Pasuri kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .