15-vuotias raiskattiin Oulussa – myös ex-kansanedustaja levitti perätöntä huhua tekijöistä

Poliisi tutkii 15-vuotiaan tytön törkeää raiskausta Oulun Rajakylässä tämän viikon tiistaina. Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että kaksi henkilöä on raiskannut tytön.

Epäillyt tekijät ovat poliisin tiedossa. Iltalehden haastatteleman rikoskomisario Petri Savelan mukaan tekijät ovat 20–30-vuotiaita miehiä, mutta poliisi ei ole vielä tavoittanut heitä.

Poliisi korjaa samalla sosiaalisessa mediassa levinnyttä väitettä, jonka mukaan tekijät olisivat ulkomaalaistaustaisia. Oulun poliisin mukaan epäillyt ovat niin sanottuja kantasuomalaisia.

Hirvisaari jakoi huhuja sosiaalisessa mediassa

Väite tekijöiden ulkomaalaistaustasta levisi sosiaalisessa mediassa laajalle torstaina ja perjantaina. Muun muassa ex-kansanedustaja James Hirvisaari jakoi väitteen sisältänyttä statuspäivitystä Facebookissa saatesanoilla: "Tämmöistä monikulttuurin rikkautta tällä kertaa". Alkuperäisessä yksityishenkilön päivityksessä vihjailtiin omankädenoikeudesta ja varoiteltiin muun muassa, että kaasu- ja jarrupoljin saattavat vastedes sekoittua, jos suojatiellä liikkuu tumma henkilö.

Kyseinen päivitys katosi Facebookista perjantaina iltapäivällä poliisin tiedotettua tapauksesta.

Oulun poliisi muistuttaa asiasta kirjoittavia siitä, että poliisi puuttuu laittomiin vihapuheisiin. Poliisi kehottaa myös välttämään perättömien ja vailla totuuspohjaa olevien tietojen välittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Roisit some-kirjoitukset koettelevat rajoja