16-vuotiaan tytön murha oli erityisen raaka – vielä perjantaina talolla juhlittiin

Poliisi tutkii murhana henkirikosta, jossa 19-vuotiaan miehen epäillään Lappeenrannan Joutsenossa surmanneen 16-vuotiaan tytön. Poliisi pidätti eilen pidättänyt Lappeenrannassa asuvan suomalaisen henkirikoksesta epäillyn miehen. Poliisin mukaan tekoa tutkitaan murhana, koska tekotavan epäillään olevan poikkeuksellisen raaka.

Teon epäillään tapahtuneen perjantain ja lauantain välisenä aikana.

Poliisi kumoaa väitteen uhrin polttamisesta. Poliisi ei kommentoi julkisuudessa esillä ollutta väitettä siitä, että tapahtumaan liittyisi seksirikos.

Etelä-Saimaan mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen nuorisotalo Rientolan lähistöllä.

– Tunnelma oli eilen hyvin järkyttynyt, ja sama on jatkunut tänään. Muutamat ihmiset ovat tuoneet kynttilöitä, kertoo Rientolan nuoriso-ohjaaja Sami Kolehmainen STT:lle.

Kolehmaisen mukaan uhri oli hänelle ja nuorille tuttu. Nuorisotalolla on myös suunniteltu surutilaisuutta, mutta sen mahdollista aikaa ja paikkaa ei ole vielä päätetty.

– Jos nuorille tarvitsee antaa kriisiapua, siihen on valmiudet jo tänään, Kolehmainen sanoo.

Perjantaina Rientolan nuorisotalossa järjestettiin Halloween-juhlat, joihin osallistui Kolehmaisen mukaan 123 lasta ja nuorta. Lauantaina nuorisotalo oli pyhäinpäivän takia suljettu.

– Perjantaina juhlissa oli todella mukava tunnelma, eikä mitään järjestyshäiriöitä ollut, Kolehmainen sanoo.

Poliisin eristysnauhat purettu

Poliisi ei tässä vaiheessa ota muuta kantaa pidätetyn aiempaan rikoshistoriaan tai epäillyn rikoksen tekopaikkaan tai -tapaan. Poliisi ei myöskään halua kommentoida, liittyykö epäiltyyn rikokseen muita henkilöitä.

Tänään aamupäivällä poliisi oli poistanut eristysteippaukset Rientolan nuorisotalon ympäriltä, kertoo paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja. Vielä eilen illalla alue oli eristetty. Eristetyn alueen ulkopuolella paloi myös kynttilä.

Tänään aamupäivällä poliisi tutki koiran kanssa nuorisotalon läheistä metsää. Alueella oli hyvin rauhallista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Joutsenon nuorille järjestetään kriisiapua

16-vuotias tyttö murhattiin Joutsenossa – 19-vuotias mies otettu kiinni