18 tuntia kestäneestä vapaudenriistosta vankeutta: uhri sidottiin, huputettiin ja mukiloitiin Jyväskylässä

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1984 syntyneen miehen vuoden ehdottomaan vankeuteen Jyväskylässä tapahtuneesta vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä sekä muista rikoksista.

Mies piti vuonna 1993 syntynyttä miestä väkisin 18 tuntia kerrostaloasunnossaan helmikuussa 2017. Hän sitoi uhrin jalat ja kädet sekä laittoi tämän päähän tyynyliinan.

Uhria kuristettiin, potkaistiin päähän, lyötiin kädellä ja metallisella pesäpallomailalla sekä poltettiin tupakan tulipäällä. Pahoinpitelyyn osallistui myös vuonna 1990 syntynyt mies, jonka osuus oli oikeuden mukaan vähäisempi.

Pahoinpitelystä syytettiin myös vuonna 1992 syntynyttä naista, mutta syyte hylättiin näytön puutteen vuoksi. Vapaudenriistosta syytettiin kaikkia kolmea, mutta tuomittiin vain vanhin mies.

Syyttäjän mukaan päätekijä myös yritti pakottaa uhrin hankkimaan hänelle rahaa ja auton, mutta syyte ei mennyt oikeudessa läpi.

Vapaudenriiston ja pahoinpitelyn taustalla olivat selvittämättömät raha-asiat.

Pahoinpitelijät ja uhri tuomittiin yhteisestä omakotitalomurrosta

Tapahtumat olivat osa laajaa rikosvyyhtiä, jota puitiin tällä viikolla käräjäoikeudessa Jyväskylässä. Vapaudenriiston uhri tuomittiin myös omakotitalomurrosta ja pahoinpitelijät avunannosta kyseiseen rikokseen.

Vuonna 1984 syntyneen miehen tuomio tuli kaikkiaan 28 rikoksesta, joista 27 hän teki ehdonalaisessa ollessaan. Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin viiden kuukauden ehdonalaiseen kahdeksasta rikoksesta. Vuonna 1990 syntynyt sai 60 päivän ehdollisen tuomion kolmesta rikoksesta. Vuonna 1992 syntynyt nainen sai huumausainerikoksesta ja 14 muusta rikoksesta kolme kuukautta ehdotonta, joka muunnettiin 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .