18.8.2018 houkuttelee avioon

”Tahdon” kaikuu lauantaina 18.8.2018 useammin kuin minään muuna ensi kesän lauantaina.

Jyväskylän seurakunnassa peräti 27 paria saa toisensa tuolloin. Lisäksi Jyväskylän seurakunnan Kipinässä kauppakeskus Sepässä järjestetään 18.8. kello 12–17 Häälauantai. Vihkimiseen tarvitaan henkilöllisyystodistus sekä voimassa oleva todistus avioliiton esteiden tutkinnasta.

Jämsän seurakunnassa vihitään samaisena päivänä yhdeksän paria, Äänekosken seurakunnassa kuusi paria, ja Saarijärvellä ja Keuruullakin on selvästi vilkkain häälauantai.

Jyväskylän seurakunnassa juhlitaan 165 häitä kesäkuusta syyskuun loppuun, mikä on kaksi enemmän kuin kesällä 2017. Myös Saarijärven seurakunnan alueella vihitään touko–syyskuussa kaksi paria edellisvuotta enemmän, yhteensä 21 paria.

Äänekoskella puolestaan on hieman vilkkaampaa kuin kesällä 2017. Toisensa saa touko–elokuun aikana kaikkiaan 24 paria, kun viime vuonna lukumäärä oli 15. Jämsässä vihkimisiä ja avioliiton kirkollisia siunaamisia on samassa ajassa kaikkiaan 28. Vilkkain päivä tähän mennessä on ollut viime lauantai, jolloin naimisiin meni 4 paria.

Keuruulla vihittiin viime vuoden touko-elokuussa 24 paria, mutta tähän mennessä tämän vuoden kesälle on sovittu 16 vihkimistä. Viitasaaren seurakunnassa naimisiin menee 7 paria, viime kesänä toisensa sai vain 3 pariskunta.

Elokuu suosituin vihkikuukausi

Virka-aikaan toimitettavia siviilivihkimisiä on Sisä-Suomen maistraatin Jyväskylän yksikössä tiedossa kesä–syyskuussa 104.

–Varauksia tulee jatkuvasti lisää ja aikojakin on vielä hyvin useammille päiville saatavana. Virka-aikana pystymme vihkimään maksimissaan 11 paria, henkikirjoittaja Arvo Kristiansson kertoo.

Tämän viikon perjantaina suhteensa virallisti yhdeksän paria, ja ensi viikon perjantaina sama tahti jatkuu. Kahdeksan paria saa toisensa elokuun 1., 3. ja 8. päivä.

Virka-ajan ulkopuolisia vihkimisiä on varattu kesä–syyskuulle 42.

– Suosituin päivä on 18.8., jolloin on 8 vihkimistä – silloin meiltä on kaksi vihkijää kiertämässä Keski-Suomea, joten varmaankin pari vihkimistä sillekin päivälle vielä mahtuisi, jos kellonaika ja paikka sopivat aikatauluihin, Kristiansson tietää.

– Elokuu on ollut jo vuosia suosituin vihkikuukausi. Sovituissa viikonloppuvihkimisissä elokuu painottuu jo nyt aivan selkeästi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .