20-vuotias suomalainen jongleeraa ammatikseen tulella – katso video!

Moni vaihtaisi mielellään paikkoja Samir Abdelmeguidin, 20, kanssa. Nuori taikuri elää todeksi lukuisten nuorten unelmaa: hän on sirkustirehtööri. Abdelmeguidin Sirkus Tähti kiertää nyt ensimmäistä kesää ja keikkailee yhteensä 65 kertaa.

Sirkus Tähti myös toteuttaa unelmia: se työllistää kuusi nuorta suomalaista sirkustaiteilijaa. Abdelmeguid kertoo, että hakemuksia saapui valtavat määrät, joista hän haastattelemalla valitsi sirkukseensa sopivimmat. Sirkuksen henkilökunnan keski-ikä on Abdelmeguin mukaan 21 vuotta: nuorin esiintyjä on 18-vuotias, vanhin 26-vuotias.

Esitykset koostuvat perinteisestä sirkusohjelmistosta. Lavalla nähdään klovneja, taikureita, jonglööreja, ilma-akrobaatteja ja tulta. Taitavien nuorten lisäksi esityksissä vilahtaa taitavia eläimiä, sillä sirkusperheeseen kuuluu myös muun muassa kaneja, kyyhkysiä ja koira. Sirkuksen erikoisuus on Abdelmeguidin mukaan osallistavuus.

– Otamme yleisön osaksi esityksiimme. Välillä pyydetään joku lavalle, välillä huudetaan yhdessä abrakadabraa. Lapsilla on hauskaa ja silloin kaikilla on hauskaa, Abdelmeguid kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.