20-vuotias suomalainen jongleeraa ammatikseen tulella – katso video!

Moni vaihtaisi mielellään paikkoja Samir Abdelmeguidin, 20, kanssa. Nuori taikuri elää todeksi lukuisten nuorten unelmaa: hän on sirkustirehtööri. Abdelmeguidin Sirkus Tähti kiertää nyt ensimmäistä kesää ja keikkailee yhteensä 65 kertaa.

Sirkus Tähti myös toteuttaa unelmia: se työllistää kuusi nuorta suomalaista sirkustaiteilijaa. Abdelmeguid kertoo, että hakemuksia saapui valtavat määrät, joista hän haastattelemalla valitsi sirkukseensa sopivimmat. Sirkuksen henkilökunnan keski-ikä on Abdelmeguin mukaan 21 vuotta: nuorin esiintyjä on 18-vuotias, vanhin 26-vuotias.

Esitykset koostuvat perinteisestä sirkusohjelmistosta. Lavalla nähdään klovneja, taikureita, jonglööreja, ilma-akrobaatteja ja tulta. Taitavien nuorten lisäksi esityksissä vilahtaa taitavia eläimiä, sillä sirkusperheeseen kuuluu myös muun muassa kaneja, kyyhkysiä ja koira. Sirkuksen erikoisuus on Abdelmeguidin mukaan osallistavuus.

– Otamme yleisön osaksi esityksiimme. Välillä pyydetään joku lavalle, välillä huudetaan yhdessä abrakadabraa. Lapsilla on hauskaa ja silloin kaikilla on hauskaa, Abdelmeguid kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pisa-tutkija ei allekirjoita ehdotusta, jonka mukaan poikien oppimismenestys paranisi miesopettajia lisäämällä

Haavoittunut karhu raateli metsästäjää Keski-Pohjanmaalla

Lähes kolmen promillen rattijuoppo ajoi vastaantulijoiden kaistalla Jämsässä

HS: Jyväskylän kaupunginteatterista irtisanoutunutta Natalil Lintalaa ei otettu alkoholisminsa kanssa aluksi vakavasti: "Nuori nainen, jolla on työt ja kaikki, eihän hän voi olla alkoholisti"

Julkiset verkkopalvelut olivat palvelunestohyökkäyksen takia nurin: esimerkiksi Poliisin ja Verohallinnon sivuille ei päässyt aamupäivällä

Laukaan naudoista ei tarkkoja havaintoja, kotitilalla rakennetaan mahdollisimman vahvaa aitausta: "Keväällä ne tulivat rakennusten seinienkin läpi"

Konneveden ex-kunnansihteeri vaatii kuntaa kumoamaan hänen irtisanomisensa

Palvelunestohyökkäyksen kohteena olleet verkkopalvelut ovat palautuneet, hyökkäyksen kohteeksi joutuivat muun muassa poliisin ja Verohallinnon verkkosivut

Yle: Karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun ja raateli

Kaupunkipyörät tekevät tuloaan Jyväskylään, mutta unohtuiko turvallisuus? Yhteiskäyttökypärä "ei ole osoittautunut toimivaksi malliksi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.