25-vuotias mies kuoli putkaan – tapauksessa ei epäillä rikosta

Jyväskylän poliisivankilan päihtyneiden säilytystilassa juhannuksen alla tapahtuneessa 25-vuotiaan miehen putkakuolemassa ei epäillä rikosta. Tutkinnanjohtajana toimivan Länsi-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän päätöksellä tapauksessa ei aloiteta esitutkintaa. Syyttäjä teki päätöksen oikeuslääkäriltä, poliiseilta ja vartijalta saamiensa lausuntojen ja selvitysten perusteella.

Päätöksen julkisesta osasta käy ilmi, että mies oli otettu kiinni hänen näpisteltyään jyväskyläläisessä kauppaliikkeessä ja käyttäydyttyään siellä aggressiivisesti. Hän oli muun muassa uhannut kauppiasta aseen hakemisella. Miehen hallusta löytyi patruunoita, ja kaupasta hänen jäljiltään puukko.

Poliisilaitoksella partio kirjoitti miehelle sakon. Säilöönottotarkastuksen yhteydessä mies kertoi päässeensä sairaalasta ja että sinne pitäisi päästä takaisin. Poliisi tarkasti sairaalasta miehen tilanteen ja lääkäri oli kertonut, ettei miehen säilöönottamiselle ollut hoidollisia esteitä.

Mies oli ollut kiinniotettaessa päihtynyt, muttei merkittävästi. Hän oli puhunut ja toiminut normaalisti ja kävellyt itse putkaan, jossa oli vielä hakannut ovea ja huudellut ennen käymistään patjalle nukkumaan. Ennen kuin mies oli todettu elottomaksi, oli häntä käyty katsomassa pari–kolme kertaa, jolloin hän oli hengittänyt ja liikkunut. Elvytys ei tuottanut tulosta. Oikeuslääkärin kuolinsyylausunnon osalta päätös on salainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .