28 onnettomuutta ja 160 läheltä piti -tilannetta – suojatiekäyttäytymisessä parantamisen varaa Jyväskylässä

Asiaa selvittivät Jyväskylän kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä ja liikenneturvallisuustoimija.

Jalankulkijat eivät käytä tarpeeksi heijastimia. Suojateiden ylittämiseen pitäisi keskittyä enemmän. Aie ylittää tie tulisi ilmaista selkeämmin.

Näin vastattiin Jyväskylän kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän ja liikenneturvallisuustoimijan tekemään kyselyyn suojatiekäyttäytymisestä.

Kyselyyn vastasi 330 henkilöä ja karttavastauksia kertyi yli 760 kappaletta. Kyselyssä ilmoitettiin myös 28 onnettomuutta, sekä lähes 160 läheltä piti -tilannetta.

Kyselyllä kartoitettiin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja autoilijoiden toimintaa liikenteessä ja etenkin suojateiden kohdalla.

Pyöräilijöiden kohdalla suurin osa vastauksista koski heidän tuntemustaan liikennesäännöistä. Tämä ilmenee väistämisvelvollisuuden huomioimattomuutena ja pimeällä näkyvyyden puutteesta.

Autoilijoiden suurin virhe on kyselyn perusteella se, ettei suojatien kohdalla pysähdytä, vaikka viereisellä kaistalla olisi pysähtynyt auto. Myös nopeuksia suojateitä ylittäessä ja kävelijöille viestimistä kritisoitiin.

Kyselyyn vastanneet myös toivat esille omia aikeitaan parantaa liikennesääntöjen noudattamistaan, tarkkaavaisuuden ja sääntötuntemuksen keinoin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .