300 luistelijaa kertoo tarinan sisarusten välisestä rakkaudesta

Jyväskylän jäähallissa luistellaan sunnuntaina Disney-sadun tunnelmiin Jyväskylän Taitoluisteluseuran kevätnäytöksessä. Mukana Frozen-esityksessä on 300 luistelijaa, lähes kaikki seuran luistelijat pienistä luistelukoululaisista kilpatason urheilijoihin, yksilöluistelijat ja muodostelmaluistelijat.

– Ikähaarukka on kolmivuotiaasta yli viiskymppiseen, seuran toiminnanjohtaja Sanna Järvinen kertoi.

Jäänäytöksen suunnittelusta ja valmistelusta on vastannut Josefiina Lahtinen liikuntaneuvojan opintoihin liittyvänä harjoitustyönään. Koreografioista vastaavat valmentajat.

– Kevätnäytös on koko vuoden suurin tapahtuma. Omassa työharjoittelussani se on suurin projekti. Sen eteen tehdään seurassa paljon töitä niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Itselläni vuorosanat ja laulut pyörivät jo unissakin, Lahtinen kertoi.

Jäällä nähtävästä tarinasta kertoo yhdessä pääroolissa luisteleva Natalia Perainen.

– Frozen ei ole mikä tahansa prinsessasatu. Tarinen ydin on sisarusten välisessä rakkaudessa. Omassa roolissani varttuneena Elsana haluan tuoda yleisölle päähenkilön tarinan ja persoonan hauskalla ja selkeällä tavalla, Perainen sanoi.

Kokeneiden kilpaluistelijoiden kumppanina jäällä nähdään siis niin pieniä aloittelijoita kuin pitempään lajia harrastaneita. Oman osansa 300 luistelijan joukossa esittävät yksilöluistelijat Inka Turpeinen, 8, ja Iida Hakkarainen, 9. Inka on harrastanut luistelua seurassa kolmivuotiaasta ja Iida viisivuotiaasta lähtien.

– Näytöksessä esitämme sekä juhlavieraita että peikkoja. Osaamme kuuluvat niin hypyt, piruetit kuin askeleetkin, tytöt kertoivat.

Molemmat ovat myös kilpailleet ja esiintyneet kevätnäytöksissä aiemminkin, eli tavallista suurempaa esiintymisjännitystä ei sunnuntai ole tuonut. Tyttöjen äidit Piia Hakkarainen ja Nina Kuusinen katselivat viimeisiä harjoituksia kentän laidalla Tikkakosken jäähallissa lauantaina.

– Ilman vanhempien talkootyötä näytöstä ei voisi järjestää. Tällainen ponnistus hitsaa myös vanhempia yhteen, äidit sanoivat.

Väliaikoineen noin parituntinen näytös alkaa sunnuntaina kello 16 kilpajäähallissa eli Lähi-Tapiola-areenalla (Rautpohjankatu 10). Lippuja myydään ovella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .