38-vuotiaan miehen epäillään ampuneen itsensä ja 6-vuotiaan tyttärensä – poliisi tutkii murhana, veriteossa epäillään vakaata harkintaa

Poliisi epäilee miehen ampuneen maanantaina kuusivuotiaan tyttärensä ja sitten itsensä.

Poliisi kertoo tutkivansa Ivalossa epäiltyä henkirikosta murhana. Esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, jotka poliisin mukaan osoittavat, että veritekoon liittyy vakaata harkintaa.

Lapin poliisi tiedotti tiistaina, että 38-vuotiaan inarilaismiehen epäillään ampuneen kuusivuotiaan tyttärensä ja sen jälkeen itsensä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Ijäs vahvistaa STT:lle, että poliisi ei epäile tekoon liittyvän miehen lisäksi ketään ulkopuolista. Hän ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, miten poliisin teossa epäilemä vakaa harkinta on tullut esiin.

– Ollaan hyvin alkuvaiheessa. Paljon on vielä tutkintaa vaativia seikkoja, ja nämä asiat on käytävä omaisten kanssa läpi.

Rikosepäilyn tapahtuma-ajaksi on tarkentunut maanantai-iltapäivä. Teko on poliisin mukaan tapahtunut perheen aiemmin asumassa talossa haja-asutusalueella.

Teossa käytettiin Ijäksen mukaan luvallista asetta.

Mediat: Lähestymiskieltoa haettua päiviä ennen

Useat mediat ovat kertoneet, että miehelle oli haettu lähestymiskieltoa vain viisi päivää ennen surmatekoa.

Esimerkiksi Ilta-Sanomien tietojen mukaan lähestymiskieltoa haki miehen entinen puoliso ja surmatun tytön äiti. Lehti kertoo parin eronneen noin puolitoista vuotta sitten. MTV:n uutisten tietojen mukaan miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Esitutkinnassa jatketaan rikoksen tarkemman tapahtumakulun ja rikokseen johtaneiden syiden selvittämistä.

Ivalo on Inarin kunnan hallinnollinen keskus. Kunnassa aloitettiin kriisityö, kun poliisi oli tiedottanut tapahtuneesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: 38-vuotiaan inarilaismiehen epäillään ampuneen 6-vuotiaan tyttärensä ja tämän jälkeen itsensä