40-vuotias mies houkutteli karkeilla 6–8-vuotiaita lapsia häkkivarastoon ja käytti hyväksi – seitsemäksi vuodeksi vankilaan

40-vuotias mies houkutteli karkin avulla lapsia häkkivarastoon ja käytti heitä hyväksi. Mies tuomittiin eilen seitsemäksi vuodeksi vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uhreja oli yhdeksän, ja lapset olivat 6–8-vuotiaita. Hyväksikäytöt tapahtuivat vuosina 2016 ja 2017. Mies tuomittiin yhteensä seitsemästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies muun muassa houkutteli lapset ottamaan hänen sukupuolielimensä suuhun ja koskettelemaan sitä. Mies myös oli hieronut penistään lasten aikana ja puhunut näille seksuaalisista asioista.

Tuomion mukaan tilanteisiin oli liittynyt myös miehen sukupuolielimen kuvaamista ja joissain tapauksissa mies oli kuvannut myös lapsia. Häkkivarastossa oli lasten kertoman mukaan myös seksivälineitä.

Oikeus totesi välituomiossaan, että lapset käyttivät tapahtumista kertoessaan ikätasonsa mukaisia ilmauksia ja puheista välittyi omakohtaisuus.

– Lapset ovat myös tuoneet esiin sen, milloin he olivat epävarmoja jostain asiasta, eivät muistaneet jotain ja ovat tarvittaessa korjanneet haastattelijaa, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan lasten kertomukset olivat tarkkoja ja se totesi kerrotun vahvistavan epäilyä, että mies käytti hyväkseen kaikkia yhdeksää lasta.

– Lasten osin hyvinkin yksityiskohtaiset kertomukset häkkivarastolla olevista tavaroista on saanut tukea kirjallisena todisteena olevista valokuvista, vastaajan puhelimesta löytyneistä videoista sekä muusta kirjallisesta todistusaineistosta.

Määrättiin maksamaan yli 59 000 euron korvaukset

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teot tehdessään syyntakeinen, eli ymmärsi tekonsa seuraukset.

Mies määrättiin maksamaan uhreilleen kärsimyskorvauksia yhteensä yli 59 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan neljälle uhrille kullekin 4 000 euroa psyykkisestä haitasta.

Oikeudessa mies myönsi syytteessä kuvatun menettelyn. Hän tosin katsoi, että hänet olisi kuulunut tuomita kuudesta törkeästä ja kolmesta perusmuotoisesta hyväksikäytöstä. Hän kuitenkin kiisti laittaneensa peniksensä lapsen suuhun yhtä kertaa lukuun ottamatta.

STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Mitkä ihmeen luokkabileet? Yhä useampi koululainen ei koe kuuluvansa luokkayhteisöön, mikä voi vaikuttaa vielä aikuisena

Kolumni: Tulevan insinöörin ajatuksia – "Usein törmään ihmettelyyn, kuinka naisena pärjää kaikkien miesten keskellä"

Yön uutiskooste: USA aikoo pyytää Nato-maita rankaisemaan Turkkia, Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsenet kokevat olevansa valtapelin uhreja – "Meidät olisi erotettu, vaikka olisimme tehneet millaisia päätöksiä tahansa"

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.