51 kerrosta ja 180 metriä – katso miltä näyttäisi Pasilaan kaavailtu Suomen korkein rakennus, jonka rinnalla Näsinneula ja Olympiastadionin torni kalpenisivat

Helsingin Keski-Pasilaan on suunnitteilla Suomen korkein rakennus. Rakennusyhtiö YIT:n suunnitelma on voittanut Helsingin kaupungin arkkitehtuurikilpailun, jossa haettiin Keski-Pasilan tornialueen ensimmäisen vaiheen toteuttajaa.

Yhtiön suunnitelmassa alueen korkein torni on 51-kerroksinen ja noin 180 metriä korkea. Toinen torni on 40-kerroksinen ja noin 140 metriä korkea.

Esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin 72-metrinen torni on siis matalampi kuin suunnitellut rakennukset. 134-metrinen Tampereen Näsinneulakin kalpenisi korkeudessa tornitalojen rinnalla.

 

Korkeimpaan torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola. Matalampaan torniin suunnitellaan toimistoja ja asuntoja. Suunnitteilla on myös kivijalkamyymälöitä ja oleskelu- ja kohtaamispaikkoja.

Alueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa. YIT:n Trigoni-ehdotus sisältää kokonaisuudessaan yhdeksän tornitaloa. Ensimmäiseen vaiheeseen sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen. Jalusta yhdistää tornit sisäisellä yhteydellä parhaillaan rakenteilla olevaan Mall of Tripla -ostoskeskukseen.

Aloitusalueen rakentaminen voi alkaa asemakaavoituksen vahvistuttua. YIT arvioi tämän tapahtuvan noin 2020–2021.

Voittajan valinnasta ja aloitusalueen toteutussopimuksesta päätetään lopullisesti Helsingin kaupunginvaltuustossa ja eduskunnassa. Voittajatyön pohjalta laaditaan asemakaava.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .