54-vuotiaan miehen taposta Palokassa syytetty 31-vuotias mies määrättiin mielentilatutkimukseen

54-vuotiaan jyväskyläläismiehen taposta syytetty 31-vuotias mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Tiistaina antamassaan välituomiossa Keski-Suomen käräjäoikeus toteaa näytetyksi, että mies aiheutti uhrin kuoleman. Vaikka asiassa esitetty selvitys ei tuota täyttä varmuutta miehen syyllisyydestä, arvioi oikeus esitetyn vaihtoehdon kolmannen tuntemattomaksi jääneen henkilön syyllistymisestä tekoon niin epätodennäköiseksi, että esitetyn selvityksen perusteella syytetyn syyllisyys on näytetty toteen.

Rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen oikeus ottaa kantaa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Uhri löytyi kuolleena asunnostaan Jyväskylän Palokan niin sanotuilta Hakataloilta marraskuussa. Välittömästi kävi ilmi, että hän oli kuollut väkivaltaisesti. Asuntoa mentiin tarkastamaan, kun omaiset eivät olleet saaneet yhteyttä mieheen liki viikkoon.

Tutkinnassa väkivallan ajankohdaksi selvitettiin keskiviikkoiltapäivä 7. marraskuuta. Tarkkaa kuolinaikaa ei pystytty määrittelemään, mutta oikeuslääkäri piti aivovaurioiden perusteella mahdollisena, että uhri on virunut koomassa siten, että kuolema on seurannut vuorokauden sisällä väkivallasta.

Väkivallan ajankohta haarukoitiin todistajina kuultujen naapureiden havaintojen perusteella. Asunnosta oli kuulunut kovaa meteliä, aggressiivista ja hätääntynyttä huutoa sekä suoria tappouhkauksia, joiden jälkeen ovi oli käynyt ja tullut hiljaista.

Tutkinnassa selvisi, että kyseisenä päivänä kolmekymppinen mies oli viettänyt aikaa uhrin kanssa alkoholia nauttien. Mies kiisti syyllisyytensä ja väitti poistuneensa paikalta tuntia ennen tekoaikaa.

Asunnosta mies oli mennyt äitinsä luo kertoen "listineensä jonkun". Miehen aggressiivisuudesta ja oudoista puheista teon jälkeen kuultiin myös muita todistajia.

Mies itse vastusti mielentilatutkimuksen tekemistä, mutta miehen käytöksestä esitettyjen seikkojen vuoksi oikeus katsoi perustelluksi määrätä tutkimuksen tehtäväksi vastoin hänen tahtoaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .