6 000 suomalaista sähköpostitunnusta varastettiin

Microsoftin sähköpostipalvelut ovat joutuneet tietomurron kohteeksi. Runsaat 6 000 Hotmail- ja Live-kirjautumistietoa sisältävä, internetissä julkaistu lista sisältää lähinnä suomalaisten käyttäjien osoitteita.

Vuodosta on raportoitu Microsoftia.

Tietomurtoja tehnyt, Lulz Security -nimellä toiminut ryhmä ilmoitti viime viikolla lopettavansa toimintansa ja julkaisi samalla suuren määrän tietomurroissa hankittuja tietoja. Julkaistut tiedot sisältävät myös suomalaisia sähköpostiosoitteita, käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Tietomurtoja on tehty viime aikoina runsaasti. Tietomurroilla hankittuja tunnuksia käytetään muun muassa huijauksissa ja käyttäjien muiden palveluiden tunnustietojen hankintaan, kun samoja käyttäjätunnuksia ja salasanoja kokeillaan useampiin palveluihin.

Kirjautumistiedot sähköpostipalveluihin ovat erityisen haluttuja, sillä sähköpostit sisältävät usein henkilökohtaisten tietojen lisäksi maksuvälinetietoja ja muita kirjautumistietoja, Viestintävirastossa toimiva tietoturvaviranomainen CERT-FI kertoo.

Tietovuotojen arkipäiväistyminen korostaa käyttäjien vastuuta salasanojen käytössä. Usein eri palveluissa käytetään samaa salasanaa.

Erittäin tärkeää on käyttää työpaikan ja vapaa-ajan palveluissa eri salasanoja. Sähköpostipalveluissa käytettävien salasanojen tulisi erota muista keskustelu- ja asiointipalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.