7-vuotias sai pahoja vammoja silmiinsä ilotulitteesta

Jyväskylässä sattui uudenvuodenaaton iltana ilotuliteonnettomuus, jossa 7-vuotias poika sai kasvoihinsa pahoja palovammoja. Hänen näkökyvyn pysyvistä vaurioista ei vielä tässä vaiheessa ole varmuutta.

Onnettomuus sattui Keihäsmiehenkadulla. Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksen kautta kello 21.46.

Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että vuonna 1978 syntynyt oli laittanut ilotulitteen talon ulko-oven edustalle, jossa se oli räjähtänyt. Ilotulitteesta poliisin mukaan lensi jonkinlaisia palloja ilmaan.

Pallojen tulo oli loppunut ja paikalla ollut 7-vuotias poika oli kävellyt ilotulitteen luokse ja katsonut sitä ylhäältä päin. Tässä vaiheessa ilotulitteen viimeinen lataus lähti ja osui poikaa suoraan kasvoihin.

Poika lähetettiin Jyväskylästä Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Lääkärin mukaan poika sai kasvoihinsa ensimmäisen asteen palovammoja ja silmien sarveiskalvot paloivat.

Poliisi tutkii tapausta räjähderikoksena ja vammantuottamuksena.

Ainakin 12 sai silmävammoja

Keski-Suomessa 7-vuotiaan tapaus oli ainoa laatuaan. Muualla Suomessa ainakin kaksitoista ihmistä sai silmävammoja uuden vuoden raketeista. Lähes kaikki silmävammat ovat vakavia, sairaaloiden tiedoista selviää. Lisäksi Oulussa on ollut hoidossa nuori nainen, joka sai ilotulitusraketista vammoja käteensä.

Vuosi sitten parikymmentä ihmistä sai silmävamman ilotulitteiden takia. Silmälääkäriyhdistyksen mukaan vammoja ovat vähentäneet suojalasien käyttö, vaarallisimpien tulitteiden kielto ja ilotulitteiden kieltäminen alaikäisiltä.

Suurten kaupunkien poliisilaitoksia ovat työllistäneet pahoinpitelyt, häiriökäyttäytyminen ja kotihälytykset. Myös pelastuslaitoksilla on ollut runsaasti tehtäviä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .