8-vuotiaan äiti: Minua ei kuunneltu lainkaan

Helsingissä murhatun 8-vuotiaan tytön äiti moittii voimakkaasti viranomaisten toimintaa tytön tapauksen hoitamisessa. Äitiä kuultiin käräjäoikeudessa tänään aamupäivällä.

Äidin mukaan hänen huoliaan lapsen tilanteesta ei kuunneltu lainkaan. Hän kuvailee viranomaisten suhtautumista naurettavaksi.

– Minua ei otettu todesta. Ihan kuin olisin ollut mitättömin henkilö maan päällä, hän sanoi.

Äiti oli yhteydessä lastensuojeluun muun muassa syksyllä 2011 havaittuaan tapaamisessa tytön kanssa tämän päässä hiuksettomia punertavia läikkiä. Äidin mukaan lapsi sanoi, ettei asiasta saa puhua ja alkoi itkeä, kun äiti otti jäljistä kuvia. Tytön mukaan kuvaaminen oli kielletty.

Kuulemisessa äiti kertoi myös viimeisestä tapaamisestaan lapsensa kanssa, joka tapahtui äitienpäivää edeltävällä viikolla. Tuolloin tytöllä oli iso mustelma poskipäässä. Äidin mukaan lapsi ei ensin kertonut, mistä jälki oli tullut, mutta sanoi sitten mustelman johtuneen sählypallon osumasta.

– Sanoin (tapaamispaikan) työntekijälle, että huomasitko mustelman. Työntekijä sanoi, että katsotaan nyt vielä seuraava kerta, ja muistan ikuisesti kun vastasin, että seuraavaa kertaa ei tule. Kukaan ei suhtautunut vakavasti, miten kaltoin lasta oli kohdeltu.

Isä ja äitipuoli murhasivat tytön äitienpäivänä 2012.

Äiti on asianomistajana virkarikosjutussa, jossa yhtätoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaikki syytetyt kiistävät tahalliset laiminlyönnit.

Pääkäsittely alkoi maanantaina ja jatkuu maalis-huhtikuulle.

8-vuotiaan murha: Virkarikosjutussa kuullaan äitiä ja vastaajia

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.