86-vuotiaan säästöistä tilille jäi vain muutama euro, kun poliisina esiintynyt äänekoskelaisnainen onnistui huijaussoitossaan

86-vuotiaan pohjoissuomalaisen naisen pankkitilille jäi vain muutama euro, kun hän erehtyi syyskuussa 2017 luovuttamaan puhelimessa poliisina esiintyneelle huijarille verkkopankkitunnuksensa. Poliisiksi esittäytynyt soittaja väitti rikollisten olevan ottamassa naisen tililtä varoja ja heidän kiinniottamiseksi tarvittaisiin naisen pankkitunnukset. Tunnusten avulla huijari pääsi käsiksi naisen säästöihin ja teki runsaan 10 500 euron tilisiirron.

Asialla oli 30-vuotias äänekoskelaisnainen. Kahden päivän aikana hän teki useita samankaltaisia soittoja numeropalvelusta löytämiinsä numeroihin, joiden haltijat kuulostivat nimiensä perusteella iäkkäiltä. Muilla soittokerroilla petokset jäivät kuitenkin yrityksiksi. Yksi vastaajista tarjoutui tulemaan poliisilaitokselle kuulusteltavaksi, jolloin nainen katkaisi puhelun. Yksi yritys pankkitietojen saamiseksi kariutui siihen, kun nainen väitti puhelun vastaanottajan pankkikortin joutuneen kopioiduksi, mutta kävikin ilmi, ettei vastaajalle ollut pankkikorttia, vaan hän hoiti asiansa pankkikirjan avulla.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa nainen myönsi soitot ja syyllisyytensä rikoksiin, joskin piti kahta tekoaan niin kelvottomana yrityksenä, ettei rikoksen onnistumisen mahdollisuutta ollut. Oikeuden mukaan vahingon vaara jäi kuitenkin syntymättä satunnaisista syistä ja myös näissä tapauksissa nainen syyllistyi rikoksiin.

Nainen sai kolmen kuukauden ja 12 päivän ehdottoman vankeustuomionsa törkeästä petoksesta, viidestä petoksen yrityksestä ja viidestä virkavallan anastuksesta. Tuomittu ei ollut rikollisilla asioilla ensimmäistä kertaa ja käräjäoikeus ottikin rangaistusta mitatessaan huomioon hänen neljä edellistä tuomiotaan. Petoksella viemänsä rahat hänet velvoitettiin korvaamaan takaisin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .