AKT ja Rakennusliitto päättivät työnseisauksista aktiivimallin vuoksi

Rakennusliiton mukaan rakentajat pysäyttävät työnsä koko perjantain ajaksi eli vuorokaudeksi.

Auto- ja kuljetusalan AKT sekä Rakennusliitto ovat päättäneet työnseisauksista ensi viikon perjantaina eli 2. helmikuuta, kun SAK järjestää mielenilmauksen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

AKT:n päätöksen mukaan poliittiseen mielenilmaukseen osallistutaan useilla aloilla niin, että työt seisahtuvat muun muassa kuorma-auto- ja linja-autoalalla perjantaina aamuyöllä ja jatkuvat illalla.

Rakennusliiton mukaan rakentajat pysäyttävät työnsä koko perjantain ajaksi eli vuorokaudeksi.

Mielenilmaus järjestetään Helsingin Senaatintorilla kello 11. SAK:laiset liitot päättävät kukin itsenäisesti siihen osallistumisesta.

Liittojen yhteiskokouksessa Messukeskuksessa aiemmin tänään eri liitoista kuultiin paljon vaatimuksia poliittisista lakoista, jotta mielenilmaukseen saadaan riittävästi väkeä paikalle.

Aktiivimalli tuli voimaan vuoden alussa. Sen mukaan työttömyyskorvausta voidaan leikata 4,65 prosenttia, jos työtön ei täytä aktiivisuusvaatimusta esimerkiksi palkkatyötä tekemällä. Ehdon voi täyttää myös ansaitsemalla tietyn summan yritystoiminnalla tai osallistumalla viiden päivän ajan työllistymistä edistäviin palveluihin kolmen kuukauden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.