AKT kieltää kuljettajien perehdytyksen Postin työpaikoilla

Auto- ja kuljetusalan liitto AKT on kieltänyt uusien työntekijöiden perehdytyksen Postin työpaikoilla. Kiellon taustalla on pelko siitä, että työnantaja kouluttaa uusia työntekijöitä työtaistelun varalta.

AKT on varoittanut olevansa valmis tukemaan Postin työntekijöitä työtaistelussa omilla tukitoimillaan.

Perehdytyskielto koskee Postin työpaikkoja, joissa sovelletaan kuorma-autoalan työehtosopimusta. Ulkopuolista työvoimaa, lainamiehiä, tilapäisiä tai vuokratyöntekijöitä ei perehdytetä eikä kouluteta työtehtäviin. Kielto on AKT:n mukaan voimassa toistaiseksi.

AKT:n mukaan kiellon taustalla on Postin ilmoitus, jonka mukaan AKT:läisten kuljettajien kyytiin tulee tästä aamusta alkaen vuokratyöntekijöitä opettelemaan kuljettajien töitä. AKT:n mukaan Posti on uhannut antaa varoituksen niille kuljettajille, jotka kieltäytyvät perehdyttämisestä.

Postin mukaan mitään erityistä ilmoitusta ei ole annettu eikä uhattu varoituksilla tähän liittyen. Postin mukaan on täysin normaalia, että Postin vanhojen alihankkijoiden työntekijöitä on perehdytyksessä joulusesongin alla.

– Käytämme olemassa olevia alihankkijoita, ja olemassa olevilla alihankkijoilla voi olla uusia työntekijöitä, Postin viestintäjohtaja Timo Anttila sanoo. 

Hänen mukaansa Postilla on ollut kuljetuspuolella alihankintaa 1990-luvun alusta lähtien.

– Mitään uusia sopimuksia tai työntekijöitä ei ole otettu, vaan on tehty normaalisti yhteistyötä meidän vanhojen alihankkijoiden kanssa, Anttila kertoo.

Posti ilmoitti keskiviikkona, ettei se aio käyttää SOL Henkilöstöpalveluiden työntekijöitä lakon aikana. 

– Mitään uutta vuokratyövoimaa me emme ole tuoneet, Anttila sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.