AKT riensi tukemaan PAUn lakkoa

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT tukee Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn lakkoa lopettamalla Deutsche Post DHL Groupin lastien käsittelyn useissa satamissa.

Päätös koskee ensi maanantaiaamusta lähtien Hamina-Kotkan, Helsingin, Hangon, Turun, Naantalin ja Rauman satamia.

Jos lastit siirtyvät muihin Suomen satamiin, laajenevat tukitoimet koskemaan kyseisiä satamia, AKT:sta kerrotaan.

AKT:n mukaan tukitoimet ovat voimassa toistaiseksi.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen ilmoitti aiemmin tänään, että useat ammattiliitot ovat luvanneet tukea Postin työkiistassa. Liitot kertovat itse omista tukitoimistaan. Niemisen mukaan toimet kohdistuvat Postiin ja Palvelualojen työnantajiin Paltaan.

Useiden ammattiliittojen edustajat olivat tänään koolla päättämässä toimista, joihin ne ryhtyvät tukeakseen Postin työntekijöitä. PAU on pyytänyt kaikilta SAK:n ammattiliitoilta tukea työehtokiistassaan.

Niemisen mukaan koolla oli kuljetusliittojen ohella myös muiden alojen liittoja. Nieminen sanoi, että ilmoituksia tukitoimista on luvassa vielä tänään.

Postin työkiistaa soviteltiin jälleen tänään. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan tilanne on edelleen hyvin vaikea. Kiistan sovittelussa ei tänään saavutettu merkittävää edistystä. Helteen mukaan sovittelua jatketaan huomenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Työnantajapuoli tyrmäsi AKT:n tukitoimet

PAUn Nieminen: Tukitoimet kohdistuvat Postiin ja Paltaan

DHL:n Stenqvist: Tuntuu lähinnä laillistetulta mafialta

Postineuvottelut jatkuvat huomenna

Valtakunnansovittelija Helle: Tilanne edelleen hyvin vaikea