AKT:n Piirainen suomii hallituspuolueita: "Ennalta sovittu myrsky vesilasissa"

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen uskoo keskustan ja perussuomalaisten välille puhjenneen kiistan taksipalveluiden vapauttamisesta olevan ennalta sovittu myrsky vesilasissa.

– Perussuomalaiset näyttävät nousevan nyt puolustamaan taksiliikennettä, kun puolue on aiemmin kääntänyt selkänsä täysin rahtiliikenteelle ja on valmis kumoamaan kabotaasia koskevat kansalliset tavaraliikennelakia koskevat määräykset, hän sanoi vappupuheessaan.

Piirainen arvelee, että perussuomalaiset antavat taksiliikennettä koskevassa asiassa vielä periksi, niin kuin he ovat hänen mukaansa tehneet jokaisen vaalilupauksensa kohdalla.

Piirainen sanoi jälleen myös, että kilpailukykysopimus on palkansaajalle liian raskas, eikä siten miltään osin AKT:n hyväksyttävissä. Hänen mukaansa AKT kannattaa ruotsalaisten keskitetyn ratkaisun pääpiirteitä.

– Porvarihallituksenkin vertailumaassa Ruotsissa on tehty 2,2 prosentin keskitetty palkkaratkaisu ja palkansaajien vuosityöaikaa on lyhennetty nykyisestään. Perusteena ruotsalaiset ovat todenneet, että nykyistä työaikaa jakamalla yhä useampi pääsee osalliseksi työmarkkinoita, eivätkä he ole näin niin suuressa vaarassa syrjäytyä yhteiskunnan ulkopuolelle.