AL: Nainen perää 210 euron taksilaskua Onnibusilta ja Savonlinjalta myöhästyttyään jatkoyhteydestä

Tamperelainen Liisa Salo perää Onnibussilta ja Savonlinjalta 210 euron taksilaskua myöhästyttyään Onnibusin jatkoyhteydestä helatorstaita edeltäneenä keskiviikkoiltana, kertoo Aamulehti.

Salo matkustaa säännöllisesti viikottain Savonlinnasta Tampereelle. Matkaan täytyy käyttää kolmea eri bussia.

Salon ensimmäinen bussi saapui Mikkeliin 25 minuuttia myöhässä aikataulusta, mutta Jyväskylään lähtevä auto odotti tällöin matkustajia.

Myös Jyväskylän reitillä oli tietöitä, joten Salolla oli vaikeuksia ehtiä seuraavaan kyytiinsä. Hän oli ostanut Onnibus-lipun etukäteen.

– Matkan aikana kuljettaja varmisti yhtiönsä päivystäjän kautta, että Onnibus odottaa Tampereelle meneviä matkustajia. Kyse oli noin 16 minuutin odotuksesta. Kuljettaja oli luvannut odottaa, Salo kertoi.

210 euron taksimatka kotiin

Onnibus ei kuitenkaan odottanut ja Salo huomasi olevansa jumissa Jyväskylässä pyhäpäivän aattona. Hän katsoi, että ainoa mahdollisuus päästä kotiin Tampereelle oli ottaa taksi.

Matka maksoi lopulta 210 euroa.

– Mitä olisi tapahtunut, jos heitteille jätetty matkustaja olisi ollut rahaton lapsi, arka nuori tai helposti hätääntyvä isovanhempi?

Salo selvitti jälkikäteen asiaa molempien bussiyhtiöiden kanssa.

Savonlinjan mukaan heidän kuljettajansa on selvittänyt asiaa illalla ja saanut vastauksen, että Onnibus odottaa matkustajia. Onnibusilta sen sijaan vastattiin, että yhtiöllä ei ole käytäntöä, että kuljettaja lupaisi odottaa jatkoyhteyttä.

Molemmat yhtiöt kertovat varmistavansa matkustajien pääsyn jatkoyhteyksille, mikäli niistä on erikseen kuljetussopimuksella sovittu.

Salo on vienyt asian kuluttajariitalautakuntaan, sillä tilanne on hänen mielestään matkustajan kannalta kohtuuton.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .