AL: Perussuomalaisten piirisihteeri teki tutkintapyynnön Ylen pakolaisillasta

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirisihteeri Terhi Kiemunki on tehnyt tutkintapyynnön Ylen Pakolaisilta-ohjelmasta, kertoo Aamulehti.

Esitutkintapyynnön syynä ovat sosiaalisessa mediassa liikkuvat väitteet, että ohjelmassa esiintynyt syyrialaisperhe ei olisi todellinen perhe vaan Ylen lavastama.

– On Ylen etu, että asia selvitetään perin juurin. Huhut eivät lopu niin kauan kuin sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla väitetään, että kanavalla esitetään verovaroin maksettua lavastettua teatteria, Kiemunki sanoi Aamulehdelle.

Perheen aitoutta epäilleiden mukaan epäilyttävää on esimerkiksi se, että perheen pikkutyttö siirrettiin pois kesken lähetyksen.

Yle on jo aiemmin tyrmännyt huhun ja sanonut, että kyseessä on aito perhe, joka on tullut Suomeen kiintiöpakolaisina Egyptin kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Heinäkuussa rikottiin Tikkakosken Ilmavoimamuseon kävijäennätyksiä – kävijämäärä kasvoi kolmanneksella

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta 20 vuotta

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.