Aalto ei ainoa sukupuolenkorjausta suunnitteleva pappi

Sukupuolenkorjausleikkaukseen valmistautuva Imatran kirkkoherra Olli Aalto sanoo tietävänsä kolme muuta pappia, jotka painiskelevat saman tuskan kanssa kuin hän. Hän ei kuitenkaan paljasta asiasta enempää asian arkaluontoisuuden vuoksi.

Aalto ei kadu esiintuloaan asiassa. Hän kertoi tiedotustilaisuudessaan toivovansa, että muutkin saman tuskan kanssa kamppailevat saisivat hänen teostaan rohkeutta oman elämänsä järjestämiseen.

Aalto ilmoitti olevansa kiitollinen saamastaan kannustavasta palautteesta. Hän toivoo myös, että häntä soimanneet ihmiset ymmärtäisivät, ettei kyse ole rikoksesta tai seksiskandaalista.

Mikkelin hiippakunnan piispan Voitto Huotarin mukaan on selvää, että Aallon pappeus säilyy eikä virasta erottamisesta keskustella. Aallon jatko Imatran kirkkoherrana ratkeaa aikaisintaan vuoden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "hirveän iso mies" hyppäsi rattiin ja vei auton nenän edestä

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

Vedenkäytön säännöstely Petäjävedellä jatkuu viikkoja – Uimalan puusauna kuntalaisten käytettävissä päivittäin

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Mies löytyi hukkuneena Lutakon satamasta Jyväskylästä maanantaina

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Maisa Torppa vahvistaa eron Jari-Matti Latvalasta Instagram-tilillään – "Olemme yhdessä pariskuntana liian kiinnostavia, jotta saisimme elää tavallista rauhallista arkea"

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.