Aamun työmatkat taitetaan lumisateessa Etelä-Suomessa

Liikenneviraston mukaan tienpinnat ovat liukkaita, mutta aamun liikenne on sujunut puoli kahdeksaan mennessä hyvin.

Etelä-Suomessa matkataan tänä aamuna töihin lumisateessa.

Päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen Ilmatieteen laitokselta kertoo, että lumisade on alkanut yön aikana maan lounaisosasta ja levinnyt siitä pääkaupunkiseudulle. Aamuksi hän ennustaa lumisadetta Turun ja Helsingin välille. Lumisateet ovat mahdollisia myös Helsingistä Porvooseen tai aina Kotkaan saakka.

– Suurimmat sateet saadaan aivan rantaviivalle. Sisämaahan mentäessä sateet heikkenevät. Tällä hetkellä sataa tiheiten Hangon suunnalla.

Tuovinen kertoo, että sadetta saadaan kymmenisen senttiä, joka sataa maahan luultavammin Hankoniemen ja Kirkkonummen akselilla.

Maan etelärannikolla on lisäksi kovaa, puuskaista tuulta. Myrskyksi asti tuuli ei Tuovisen mukaan ole yltymässä, mutta tuulen voimakkuus on kovimmillaan lähellä myrskylukemia.

Pääkaupunkiseudulla lumi ei jää maahan, sillä teiden pinnan lämpötila on plussan puolella. Luvassa onkin siis märkiä mutta lumettomia teitä.

Kirkkonummen, Hangon ja Turun seudulla tiet ovat viileämpiä, ja niille kertyy todennäköisesti sohjoa.

Liikenneviraston mukaan tienpinnat ovat liukkaita, mutta aamun liikenne on sujunut puoli kahdeksaan mennessä hyvin. Erityisen liukasta ja sohjoista on Turunväylällä, jolla tapahtui aamulla kahden auton onnettomuus.

Autot olivat koskettaneet toisiaan ohitustilanteessa. Poliisin mukaan Muurlan ja Suomusjärven välillä tapahtuneessa onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Ajokeli on poliisin mukaan onnettomuuspaikalla talvinen. Onnettomuuden takia toinen Turunväylän kaista Helsinkiin päin on poikki, liikennettä ohjataan paikalla.

Myöhemmin päivällä lunta sataa koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Keli poutaantuu iltapäivällä tai alkuillasta Turusta alkaen.