Aarnio-käräjillä puidaan epäiltyä vankitietojen vuotamista

Jari Aarnion oikeudenkäynnissä käsitellään tänään niin sanottua vankilanjohtajan haaraa. Jokelan vankilan turvallisuudesta vastaavan apulaisjohtajan epäillään kertoneen salassa pidettäviä vankilatietoja Aarniolle vuonna 2013.

Syytteet liittyvät tynnyrihuumejutussa aiemmin tuomittujen ihmisten tietoihin. Syytteen mukaan Aarniolle olisi kerrottu, mitkä viranomaistahot ovat käyneet tapaamassa miehiä vankilassa ja mihin vankilaan heidät on sijoitettu. Aarniota epäillään tynnyrihuumejutun päätekijäksi, minkä hän tiukasti kiistää.

Apulaisjohtaja Jarmo Salmiselle vaaditaan sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta ja viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta. Hän kiistää syytteet.

- Koen, että olen tehnyt omia virkatehtäviäni ja olen luovuttanut tiettyjä normaaleja tietoja toiselle viranomaiselle, joka on ollut sillä hetkellä virassaan. Omatuntoni on täysin puhdas, Salminen on aiemmin sanonut STT:lle.

Oikeudenkäynnissä käydään tänään läpi syyttäjän kirjalliset todisteet. Lisäksi Aarniota ja Salmista kuullaan henkilökohtaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.