Aarniolle uusia syytteitä – Hän kiistää kaikki rikosepäilyt

Helsingin huumepoliisin hyllytetty päällikkö Jari Aarnio on saanut useita uusia syytteitä niin sanottuun tynnyrihuumejuttuun liittyen. Ne koskevat muun muassa törkeää todistusaineiston vääristelemistä ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkailua.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tiedotti ratkaisuistaan keskiviikkona.

Aarnion epäillään uhkailleen yhtä tynnyrihuumejutun syytettyä vuonna 2012. Rikosepäilyjä valottavat muun muassa kahden asianajajan osalta tehdyt syyttämättäjättämispäätökset. Apulaisvaltakunnansyyttäjä ei epäile asianajajia rikoksesta.

Syyttämättäjättämispäätösten mukaan jutussa syytetty ja sittemmin tuomittu mies kertoi saaneensa ennen käräjäkäsittelyä alkuvuodesta 2012 vankilaan kolme viestiä, jotka hän koki painostuksena. Viestien epäillään olleen peräisin Aarniolta.

Myöhemmin syksyllä mies sanoi saaneensa kahdelta liivijengiläiseltä välitetyn uhkauksen, jonka mukaan hänet leimataan pedofiiliksi ja hänen perheensä tapetaan, jos hän ei muuta esitutkintakertomustaan tynnyrihuumejutussa. Mies kertoi tämän jälkeen pelänneensä perheensä puolesta ja muuttaneensa kertomustaan.

Syyttämättäjättämispäätösten mukaan Aarnioon liitetyn rikollisryhmän johtohahmon epäillään järjestäneen liivimiehet asialle Aarnion toimeksiannosta.

Aarnio sai joulukuussa syytteet tynnyrihuumejuttuun liittyvistä huumerikoksista. Hänen epäillään olleen mukana järjestämässä laajaa hasiksen maahantuontia Hollannista Suomeen. Aarnio kiistää nämä ja kaikki uudetkin syytteet.

Syytteet Pasilan mies -lavastuksesta

Myös todistusaineiston vääristeleminen liittyy tynnyrihuumejuttuun. Aarnion epäillään lavastaneen syylliseksi syytöntä miestä, kertoo valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen. Hirvosen mukaan tämä ei kuitenkaan ole johtanut syyttömän miehen tuomitsemiseen.

Tynnyrihuumejutun junailijaa on kutsuttu Pasilan mieheksi. Syyttäjä epäilee, että Aarnio olisi yrittänyt leimata Pasilan mieheksi väärää henkilöä ja peitelleen omia jälkiään. Aarnio kiistää itse olleensa Pasilan mies.

Todistusaineiston vääristelemisestä epäillään myös Aarnioon liitettyä rikollisryhmän johtohahmoa. Lisäksi syytteen virkarikoksista saa kolme Aarnion alaista. Syyttäjän mukaan ei ole viitteitä, että alaiset olisivat tienneet Aarnion epäillystä osuudesta tynnyrihuumejutussa.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.