Aarniosta annettu etsintäkuulutus kaikille poliisilaitoksille – viedään "lähimpään vankilaan tavattaessa"

Kymmenen vuoden vankeustuomion tänään hovioikeudessa saanut Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on etsintäkuulutettu. Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo, että hovioikeuden päätöksen perusteella etsintäkuulutus on annettu kaikille Suomen poliiseille. Granrothilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, että Aarniota olisi tavoitettu.

Aarnion kotipaikka on Porvoossa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

Hovioikeus määräsi muun muassa törkeistä huumausainerikoksista tuomitun Aarnion heti vangittavaksi. Tuomio annettiin aamulla.

Komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisin johtokeskuksesta kertoo, että kysymys on normaalista toimenpiteestä, kun tuomio annetaan kansliatuomiona, eikä tuomittu ole oikeudessa kuulemassa sitä. Karlssonin mukaan Aarniota ei jahdata ainakaan toistaiseksi aktiivisesti.

– Tällainen kuulutus on annettu. Poliisi vie hänet lähimpään vankilaan tavattaessa, ellei hän itse ilmesty paikalle, Karlsson sanoo.

Etsintäkuulutus oli ainakin hieman ennen kello kahta iltapäivällä vielä voimassa. Lähimpään vankilaan vieminen ei tarkoita, että hän Aarnio joutuisi istumaan tuomiotaan missä sattuu, vaan tarkoitus on saattaa Aarnio rikosseuraamuslaitoksen hoiviin.

– Näin se prosessi normaalisti menee, Karlsson sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .