Aarre löytyi kirpputorilta huippuhalvalla – Anne Niskanen liikuttuu vieläkin

Viitasaarella järjestettiin sunnuntaina kansallispukujen tuuletustapahtuma toista kertaa. Ensimmäisellä kertaa pari vuotta sitten seurakunta kutsui väkeä kirkkoon, nyt mentiin valtakunnallisella piknikteemalla Torinrannassa.

Tapahtumaan osallistui kymmeniä eri tavoin pukunsa hankkineita. Joku oli valmistanut sen itse ja jopa useita muitakin pukuja tanhu- tai juhlakäyttöön. Joku oli perinyt, joku oli tehnyt huippulöydön kirpputorilta.

Viitasaarelainen Anne Niskanen sattui muutama vuosi sitten huomaamaan paikallisella kirpputorilla Härmän puvun (Keski-Pohjanmaan puku). Se oli juuri samanlainen, joka hänen äidilläänkin on.

– Puku oli minun kokoani ja hinta oli koruineen kaikkineen vain 25 euroa. Ja mikä ihmeellisintä, pöydän kaikki tavarat oli alennettu puoleen hintaan. Sain siis itselleni aivan sopivan Härmän puvun 12,5 eurolla!

Toistaiseksi hän on käyttänyt pukuaan juhannustilaisuudessa työpaikallaan Viitasaaren sairaalassa ja sunnuntain tuuletuspiknikillä.

– Voisin ajatella käyttäväni tätä esimerkiksi kesäjuhlissa tai esiintyessäni huilunsoittajana.

 

Piknikin järjestäjät, kansallispukuihin ihastuneet Eila Kurvinen ja Kaija Rossi toivoivat tapahtuman menevän ilman pönötystä ja niin kävikin. Kun kävi kutsu piirileikkiin, niin varsinkin naisväki hyppäsi heti tuoleiltaan. Muuten kuultiin halukkaiden kansallispukuesittelyjä, laulettiin yhteislauluja Kari Keurulaisen ja Matti Paanasen säestyksellä ja kuultiin Eila Koivumäen lausumia runoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .