Aatonaatto vuoden stressaavin päivä

Joulukuu on sykevälimittausten mukaan suomalaisille työntekijöille stressaasaavin kuukausi, kuormittavin päivä on joulun aatonaatto.

- Jouluun ladataan usein valtavasti odotuksia ja toiveita. Perinteinen hiljentymisen juhla saattaa helposti muuttua suorittamiseksi ja joulupöydästä toiseen juoksemiseksi, sanoo hyvinvointiasiantuntija Jaakko Kotisaari Firstbeat Technologies Oy:stä.

Erityisesti stressaavat yli 30-vuotiaat naiset. Marraskuussakin naiset palautuvat stressistä heikommin kuin miehet, mutta joulukuussa sukupuolten erot venyvät entisestään.

- Olisi hyvä olla armollinen itselleen ja erityisesti äidille antamalla mahdollisuus rentoutumiseen. Parasta palautumista onkin usein pelkkä oleminen ja läheisten kanssa vietetty aika ilman kuormittavia rutiineja, Kotisaari muistuttaa.

Suomalaisten työntekijöiden stressiä ja palautumista käsittelevät tilastot perustuvat yhteensä 27 000 sykevälimittaukseen 10 000 eri henkilöltä.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.