Abloyn tehdaspalon jälkityöt kestävät kauan

Joensuussa viikko sitten tuhoutuneen Abloyn pintakäsittelylaitoksen vahinkojen korjaaminen voi kestää jopa kuukausia. Onnettomuuden jälkitöitä tekevä yhtiö Lassila & Tikanoja on tuonut paikalle useita kymmeniä työntekijöitä Etelä-Suomesta. Hanke on poikkeuksellisen haastava laitoksella olleiden kemikaalien takia.

Yhtiön tuotantopäällikön Juha Aron mukaan työ on sujunut odotettua paremmin, ja kemikaalit saadaan poistettua ympäristöstä. Tulipalossa pahimmin vaurioituneet rakenteet puretaan. Myös viereiset tehdastilat pestään ja puhdistetaan nokijäämistä.

– Onni onnettomuudessa oli se, että eri osapuolet toimivat tilanteessa järkevästi ja erittäin ripeästi. Se pelasti alueen ympäristövahingoilta, Aro toteaa.

Pohjois-Karjalan ympäristökeskus kertoi eilen, että saastunut alue rajoittuu todennäköisesti tehtaan lähiympäristöön. Lumilaskeumamittausten perusteella sadan metrin päässä laitoksesta esimerkiksi sinkki-, kupari- ja kromipitoisuudet olivat selvästi koholla. Sen sijaan 200 metrin päässä mittaustulokset olivat puhtaampia. Syanidituloksia ei vielä ole käytettävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

Lindtmanille kolme, Marinille yksi ääni – keskisuomalaiset puoluevaltuutetut ovat valintansa tehneet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.