Posti suivaannutti asukkaat – "Pomot itse eivät ilmeisesti käytä postipalveluja"

Savelan postin lakkauttamista vastustava adressi luovutettiin tänään torstaina Itellan aluepäällikkö Harri Mustoselle. Adressiin kertyi lyhyessä ajassa tuhansia nimiä, ja se ojennettiin tänään torstaina kello 15.

Kortepohjan asukkaat ry:n puheenjohtaja Risto Urrion mukaan reilussa kolmessa viikossa adressi keräsi yli 3 700 nimeä. Tämän lisäksi nettiadressin allekirjoitti yli 200 nimeä.

Alun perin adressia piti olla ottamassa vastaan Keski-Suomen aluepäällikkö Martti Pitkäaho, mutta hänen sairastuttua paikalle oli Itä- ja Etelä-Suomen aluepäällikkö Harri Mustonen.

- Luovutamme adressin eteenpäin Itellan johdolle. Sitä en osaa sanoa, johtaako se (adressi) toimenpiteisiin, Pitkäaho kommentoi torstaiaamuna.

Itella on ilmoittanut lakkauttavansa Savelan postin 11. toukokuuta. Tämän jälkeen postin palvelut siirtyvät Jyväskylän keskustan toimipisteeseen.

Täystyrmäys lakkautukselle

Savelan postin lakkauttaminen on tuohduttanut alueen asukkaat. Kortepohjan asukkaat ry:n puheenjohtaja Urrio kertoo, että osa asukkaista on käynyt jopa Urrion kotiovella esittämässä asiansa.

- Keskustassa asiointi koetaan hankalaksi esimerkiksi pitkän välimatkan ja huonojen pysäköintimahdollisuuksien takia. Keskustan postissa on aina ruuhkaa ja parkkipaikkoja vain viisi, jotka ovat aina varattuja. Savelan postissa on aina parkkipaikkoja vapaana ja se on tärkeä toimipiste myös yrittäjille. Presidentinvaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä postissa kävi 600 henkilöä, joten Savelan toimipiste todella koetaan tärkeäksi, Urrio sanoi.

Keskisuomalaisen verkkopalvelun keskustelupalstalla sekä Facebook-sivulla jyväskyläläiset ovat esittäneet mielipiteitään. Keskustelupalstalla nimimerkki zem esittää, voisiko yksityinen yritys korvata Itellan.

"Voisiko Savelan alueella aloittaa toimintansa jokin yksityinen postitoimisto? Pakettiliikenteen kannalta tämä toimipiste on kuitenkin ollut todella tärkeä ja keskustan postiin on ihan turha tosiaan edes yrittää asioimaan – sinne kun ei autolla paketteineen pääse ja lisäksi itse toimipiste on sellainen sumppu ja asiakkaan kannalta aivan kaamea paikka", zem kirjoittaa.

Nimimerkki AlienAted alkaa olla jo turhautunut Itellan toimintaan.

"Kohta postin neropatit alkavat ihmetellä, mikseivät kansalaiset käytä heidän palveluitaan. Palaverissa joku keksii, että nostetaan hintoja ja lakkautetaan pienimpiä konttoreita lisää. Itsensä alas ajamisen kierre on alkanut. Luonnollisesti jossain vaiheessa ehdotetaan jokaiselta kansalaiselta perittävää postiveroa."

Facebookissa keskustelu on vellonut torstain aikana vilkkaana. Postin palveluja keskustassa käyttäneet, että ruuhka-aikana palveluiden käyttäminen on liki mahdotonta.

"Savelan posti tulisi ehdottomasti säilyttää. Olen asioinut muutaman kerran keskustan postissa ja siellä on ollut aina valtavat jonot ja parkkipaikalle ei ole mahtunut autoa parkkiin. Savelassa on tilaa autoille ja jonotkin inhimillisemmät. Älytön idea siirtää postipalvelut Savelasta keskustaan", Hanna Jämsä sanoo.

"Joulun aikaan ihmiset saivat odotella pakettejaan tunteja, tavallisinakin iltapäivinä saa odottaa puoli tuntia ennen kuin pääsee vuoroon. Ja parkkipaikkoja vain muutama. Itellan pomot eivät ilmeisesti itse käytä ollenkaan postipalveluja, kun eivät huomaa tätä", Sanna van Leeuwen jatkaa.

Monet myös kertovat siirtyneensä jo aiemmin Postin palveluksista muiden kuriiripalveluiden piiriin.

"Itella kaivaa maata omien jalkojensa alta huonontamalla palvelua. Entistä enemmän vain ryhdytään etsimään korvaavia ratkaisuja. Onneksi monet nettikauppojen tilaukset tuokin jo kuriiriposti kotiovelle", Outi Lammi kirjoittaa.

Lue kaikki veroaiheiset jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ulkoministeri Haavisto: Tällä hetkellä konkreettista operaatiota al-Holin palautuksista ei ole

Komission vihreä suunnitelma kiristää ilmastotavoitteita ja kertoo, miten niihin on tarkoitus päästä

Entinen pääministeri Rinne on valittu eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi

Vihtavuorelainen perheenäiti oli lähistöllä, kun ruutitehtaalla räjähti – pamauksen syytä selvitetään, alue tutkitaan tarkemmin torstaina

Kaukolämmön jakelussa katkoksia Jyväskylässä – huomenna Mäyrämäki, ensi viikolla Ylioppilaskylä

Helsingin kaupungin asuntotuotannon ex-pomo kohteli alaistaan vähättelevästi ja loukkaavasti – myös kaupungille tuomio työturvallisuusrikoksesta

Yli 2,6 miljoonaa euroa apurahoja Jyväskylän yliopistoon – katso kaikki Koneen Säätiön apurahojen saajat tästä

Hallituspuolueiden kansanedustajat eri linjoilla al-Holin suomalaisten asiassa: Könttä (kesk.) vastustaa kotiuttamista – "Suomeen ei pidä terroristeja tuoda ollenkaan"

Lapsiasiavaltuutettu moittii Suomea hidastelusta lasten palautuksissa al-Holista – "Prosessi on ollut tuskaisen hidas"

Myymälävaras tyhjensi 20 kaupan hyllyt partateristä ja hammasharjojen vaihtopäistä – jäi kiinni itse teossa Jyväskylässä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.