Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on nimittänyt Jyväskylän yliopiston emeritarehtori Aino Sallisen kunniajäsenekseen. Kunniajäsenyys myönnettiin JYYn 85. vuosijuhlien yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa lauantaina.

– En osaa kuvitella emeritarehtorina suurempaa kunniaa kuin saada omilta opiskelijoilta tällainen tunnustus, Sallinen sanoi.

Kiitospuheessaan Sallinen vaati syvällisempää keskustelua tutkimuksen ja koulutuksen tärkeydestä. Hänen mukaansa leikkauksien moittimisesta ja lisäresurssien vaatimisesta on tullut iskulause, jota toistellaan ilman kunnianhimoista sisältöä.

– Tutkimus ja koulutus ovat kaikkein väkevin voima maamme menestyksen turvaamiseksi. Tutkimus, koulutus ja innovaatiot on sisällytettävä kaikkien puolueiden tavoitteisiin ja nostettava seuraavan hallituksen strategiseksi painopisteeksi, Sallinen korosti.

Sallisen mukaan koulutuksen resurssit ovat välttämättömät, mutta rahoituksen lisäksi tarvitaan keskustelua laadusta ja tulevaisuuden osaamistarpeista.

Puheviestinnän professori Aino Sallinen on ensimmäinen suomalaisen yliopiston naisrehtori ja sekä Jyväskylän yliopiston pitkäaikaisin rehtori. Sallinen on JYYn 17. kunniajäsen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .