Airiston Helmi -jutussa vangittu venäläismies pysyy telkien takana

Käräjäoikeus pitää Airiston Helmi -jutussa vangitun venäläismiehen yhä telkien takana. Mies vaati päästä vapaaksi pakkokeinoistunnossa tänään.

Yhtiön hallituksen jäsenenä ja nimenkirjoittajana toiminut venäläismies vangittiin jo aiemmin törkeästä veropetoksesta epäiltynä.

–  Vangitsemisen perusteena oli hyvin pitkälti tätä takavarikoitua materiaalia, jota on käyty läpi tässä huomattava määrä, mutta tässä oli myös kaikkia muita seikkoja, jotka puoltivat tätä vangitsemista. On paljon meneillään selvityspyyntöjä muuallekin, millä pystyttiin perustelemaan karttamis- ja vaikeuttamisvaaraa, tutkinnanjohtaja Antti Perälä kommentoi vangitsemisistunnon jälkeen.

Poliisi kertoi eilen, että Airiston Helmi -yhtiön talousrikostutkinnassa on tavoittamatta vielä lukuisia henkilöitä.

Venäläismiehen avustaja, asianajaja Kai Kotiranta kertoi eilen pitävänsä vangitsemisen jatkamista veropetosnimikkeellä kohtuuttomana. Venäläismiehen vangitseminen ei olisi ollut Kotirannan mukaan tarpeen siksikään, että hänen päämiehensä on ulkomaalainen. Hän perusteli asiaa sillä, että vaikka hänen päämiehensä poistuisi maasta kotimaahansa, Suomi voisi pyytää Venäjää luovuttamaan hänet.

Vangitun virolaismiehen tutkintavankeuden jatkoa puolestaan puidaan huomenna. Hänet on vangittu epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen.

Miehiä epäillään myös törkeästä rahanpesusta, mutta poliisilla ei ollut todennäköisiä syitä vaatia heitä vangittaviksi tästä nimikkeestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.