Aivokuollut synnytti elävän vauvan Kuopiossa

Aivokuolleen 26-vuotiaan naisen poikavauva pystyttiin pelastamaan keisarileikkauksella Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, kertoo Ilta-Sanomat. Vajaan kilon painoinen poika toipuu parhaillaan sairaalan keskososastolla.

Keisarileikkaus tehtiin viime torstaina vain muutama tunti sen jälkeen, kun halvauksesta jo toipumassa olleen äidin aivotoiminta yllättäen lakkasi. Menossa oli 28. raskausviikko.

Menehtynyt pohjoiskarjalainen nainen sai halvauskohtauksen vain pari tuntia sen jälkeen, kun hän oli saanut sikainfluenssarokotuksen viime kuun loppupuolella.

Yliopistosairaala (Kys) kiisti jo tämän kuun alussa epäilyt, että rokote olisi aiheuttanut halvausoireet. Kysin mukaan verihyytymä ja tukos olisivat voineet sattua potilaalle milloin tahansa, koska raskaus altistaa keinoläppäpotilaat hyytymille. Naiselle oli asennettu viisi vuotta sitten sydämen keinoläppä, minkä vuoksi hänellä oli veren hyytymistä estävä lääkitys.

Ilta-Sanomien mukaan nainen oli jo pitkään yrittänyt saada lapsen sairautensa aiheuttamista riskeistä huolimatta. Lääkäreiden mukaan tapaus on hyvin harvinainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.