Ajokeli huono Uudellamaalla ja kaakonkulmalla

Koululaisia kuljettanut bussi kolaroi Nurmijärvellä.

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa, varoittaa Liikenneviraston tieliikennekeskus.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosiin on saapunut Baltiasta lumi- ja räntäsadealue. Päivystävä meteorologi Tuomo Bergman arvioi STT:lle aiemmin tänään, että lunta sataa 5–10 senttiä.

– Tämä on enemmän tasaisempi sadealue, ei ryöpsähdä muutamassa tunnissa kymmentä senttiä lunta, Bergman arvioi.

Päivän aikana on sattunut selvästi tavallista enemmän liikenneonnettomuuksia. Nurmijärvellä Hynnänkorventiellä kunnan keskustasta itään pakettiauto ja koululaisia kuljettanut linja-auto ajoivat kolarin. Linja-auto oli vaarassa kaatua ojaan, mutta kaikki 25 oppilasta saatiin ulos ja heille tilattiin toinen bussi.

Bergmanin mukaan sade jatkuu yöhön saakka. Itäisimmässä Suomessa sateita saataneen vielä aamupäivälläkin ennen kuin sadealue liikkuu pois Suomesta.

Myös Pohjois-Lapissa liikkuu pienempi ja heikompi sadealue.

– Tuuli voi etenkin käsivarren seudulla pöllyttää lunta.

 

Utsjoella talven kylmin aamu

 

Utsjoella Pohjois-Lapissa mitattiin aamulla talven toistaiseksi alin lukema. Kahdeksan aikaan aamulla mittari kävi Kevojärvellä - 30,6 asteessa.

Ilmatieteen laitos tviittasi aamulla talven alimmasta lukemasta ja kertoi sen olleen puoli kahdeksalta -30,5. Puolta tuntia myöhemmin mittari kuitenkin näytti kymmenyksen hyisempää lukemaa, meteorologi Bergman kertoi puoli kahdentoista tietämillä.

Aamun jälkeen sää on jo lauhtunut Pohjois-Lapissa.