Ajokeli jatkuu kurjana, tuulet voivat puhaltaa hurjana

Tuulinen ja sateinen sää riepottelee myös Keski-Suomea lauantain vastaisena yönä ja pitkälle lauantaipäivään. Jos ajokeli oli suuren osan perjantaita huono ja pahimmillaan surkea, on lauantaina syytä varautua samaan.

Lämpötila jatkuu Keski-Suomessa yön läpi ja lauantai-iltaan nollan kieppeillä. Sateita tulee paikoin runsaastikin koko maakunnan alueilla. Sade tulee ensin vetisenä räntänä, mutta lauantai-iltana se muuttuu selväksi lumeksi lämpötilan jäähtyessä.

Suurimmat sateet kuitenkin näyttäisivät välttävän Keski-Suomen. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo, että kovimman sadekertymän raja menee juuri Keski-Suomen maakunnan länsirajan paikkeilla.

Perjantai-iltana puhaltanut kova tuuli katkoi sähköt tuhansista suomalaiskodeista. Kovimmat puhurit kiersivät Keski-Suomen, mutta esimerkiksi Jämsässä mitattiin tuulen nopeudeksi puuskassa 17 metriä sekunnissa. 20 metrin sekuntituulista annetaan jo varoituksia.

– Lauantai on maakunnan eteläosissa vielä aika tuulinen, melkein samoihin lukemiin saatetaan yltää. Pohjoisessa tuuli on heikompaa, Kokko kertoo Keski-Suomesta.

Sunnuntai on poutainen pakkaspäivä, ja iltaan mennessä lämpötila voi laskea alle 15 pakkasasteen. Alkuviikosta pakkasen ennustetaan vieläkin kiristyvän, ja tiistaina saattaa rikkoutua 20 pakkasasteen raja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .