Ajokeli kerrassaan kehno Keski-Suomessa – pelti rytissyt, rekkoja jäänyt jumiin

Päivän ajokeli on huono lumisateen ja pöllyävän lumen takia eteläisessä ja itäisessä Suomessa, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Huonosta ajokelistä varoitettiin aamulla Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomen maakunnassa sekä maakunnissa niistä itään. Satakunnassa ja Pirkanmaalla on puolestaan voimassa tulvavaroitus.

Eniten lunta on seuraavien 12 tunnin aikana luvassa Helsingin ja Kotkan välille. Sinne saadaan Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan 3–6 senttiä uutta lunta.

Maan keskiosissa lumisade alkaa heiketä iltapäivällä, minkä vuoksi myös annetut tulvavaroitukset päättynevät. Etelä- ja Itä-Suomesta lumisateet siirtyvät itään perjantain välisen yön aikana.

Lumesta ei ongelmia junaliikenteessä

Kaukoliikenteen junista oli puolenpäivän jälkeen kymmenisen junaa myöhässä, mutta enimmäkseen kyse oli alle 10 minuutin viivästymisistä, kerrottiin VR:ltä.

– Ei ole nähtävissä, että luminen sää olisi aiheuttanut mitään sen erikoisempaa junaliikenteeseen. Enemmän kyse on ollut teknisistä vioista, kertoi Elina Salmu VR:n viestinnästä.

Pitkillä kaukoreiteillä on hänen mukaansa sattunut muutamia rata- ja kalustovikoja päivän aikana, ja kun yksi juna on myöhässä, heijastuu tämä myös muihin, esimerkiksi yhteysjunien odottamiseen.

– Tilanne ei näytä kauhean pahalta, summasi Salmu kello 12.30:n jälkeen.

Vielä aamulla hieman ennen kello yhdeksää yli puolet liikkeellä olevista kaukojunista oli myöhässä aikataulusta.

Keski-Suomessa tieliikenneonnettomuuksia, rekkoja jäi jumiin

Jyväskylässä on torstaiaamuna sattunut ainakin kaksi tieliikenneonnettomuutta. Paikallisliikenteen linja-auto ja henkilöauto kolaroivat Köhniöllä ennen aamukahdeksaa. Ysitiellä Leppälahden kohdalla henkilöauto puolestaan suistui ojaan ja päätyi katolleen. Molemmissa tapauksissa vältyttiin vakavilta loukkaantumisilta.

Rantaväylältä Vaasankadulle nousevalla rampilla oli aamulla jumissa kaksi rekkaa.

Hannikaisenkadulla aamuliikenne puolestaan keskeytyi, kun Cygnaeuksenkadulle jumiutunut rekka valui mäkeä alas kesken aamuruuhkan. Rekka ei tiettävästi osunut muihin ajoneuvoihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .